https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Tek čez celotno Slovenijo - od Murske Sobote do Koštabone za dober namen

01.10.2011 ob 15:13  

V torek, 4. oktobra se bo okrog 80 zaposlenih na Pro Plus podalo na tek čez Slovenijo z razlogom. Z dobrodelno akcijo "Mali koraki za velik cilj" bodo s skupnimi močmi zbrali sredstva za pomoč pri odprtju prvega Centra za otroke z Dawnovim sindromom.


Zaposleni na Pro Plus in ostali bodo tekli čez celotno Slovenijo, zbrana sredstva pa bodo namenili Centru za Downov sindrom

Več kot 80 zaposlenih na Pro Plus se bo, pod vodstvom novinarja Svet-a Jana Golje, ki je pobudnik te akcije, podalo na tek čez Slovenijo, vse od Murske Sobote do Koštabone, kjer se nahaja Planet 47. Akcija poteka od 4. do 7. oktobra, za dobrodelni namen pa bodo pretekli 340 km, v skupinah na način štafete, in zbrana sredstva namenili Centru za Downov sindrom – Planet 47.

Družina Asta zgradila Center za otroke z Downovim sindromom, sedaj potrebujejo pomoč pri odprtju le-tega

''V Koštaboni nad Koprom se je družini Asta rodil Val, ki ima Downov sindrom. Starši niso bili zadovoljni s tedanjo obravnavo otrok z Downovim sindromom in zato so na svoje stroške ter s pomočjo donacij, zbranih na dobrodelnem koncertu, zgradili center za otroke z Downovim sindromom. Center danes stoji, družina pa nima sredstev, da bi ga končno odprla," je povedal novinar oddaje Svet, Jan Golja in hkrati dodal, da bo to prvi tovrstni center v Sloveniji, kjer se bo lahko izobraževalo kar 18 otrok.

"Pretekli bomo Slovenijo in naš cilj bo vasica Koštabona, kjer bomo, verjamemo že kmalu, srečevali nasmejane otroke z Downovim sindromom v okolju, ki jih bo spodbujalo, osrečevalo in navduševalo," je še dodal Jan Golja.

V dobrodelni akciji lahko sodelujete tudi vi

Svoj delček za dobrodelni cilj lahko prispevate preko mobilnih telefonov ali z nakazilom. Vsi tekači pa ste tudi dobrodošli, da se ekipi pridružite pri teku čez Slovenijo.

Donacije preko mobilnih telefonov: Pošljite ključno besedo SVET na 1919. Posamezni znesek SMS-donacije je 1 EUR. Družbe Telekom Slovenija, Si.Mobil in Tušmobil se odpovedujejo vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS-sporočil.

Višje zneske lahko donirate z nakazilom na TRR: SI56 0292 2005 2254 477, odprt pri NLB d. d. (prejemnik: POP TV d.o.o., Kranjčeva 26, Ljubljana; namen: SVET-dobrodelni tek; sklic: 00 1313).

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.