https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Župani mestnih občin predlagajo razmislek o možnosti uvedbe pogoja PC

9.11.2021  

Potekala je Skupščina Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS) na kateri so županja in župani mestnih občin obravnavali stanje na področju epidemije COVID.


Po podatkih COVID sledilnika je v državi skoraj 1,2 milijona cepljenih prebivalcev in preko 300.000 prebolevnikov. Ob upoštevanju, da je preko 300.000 prebivalcev mlajših od 14 let, župani ugotavljajo, da je celotna država ujetnica manjšine 200.000 ljudi, ki zavračajo cepljenje.

Županja in župani pozivajo vse prebivalce, da izkoristijo možnost brezplačnega cepljenja in tako solidarno prispevajo k zajezitvi epidemije, k lastni varnosti in varnosti drugih.

Skupščina ZMOS hkrati poziva Vlado in Državni zbor, da v čim krajšem času pripravita ustrezne spremembe zakonodaje, ki bodo Vladi omogočile učinkovito, hitro in zakonito sprejemanje strokovno podprtih ukrepov za zajezitev epidemije. Pri tem predlagajo razmislek, da se na zakonit način predvidi tudi možnost uvedbe pogoja PC (prebolel-cepljen), kot je to predlagala strokovna skupina za COVID-19 pri Ministrstvu za zdravje že v mesecu septembru.

ZMOS in mestne občine že od začetka epidemije proaktivno podpirajo izvedbo ukrepov za zajezitev epidemije. Predsednik ZMOS Matjaž Rakovec je prepričan, da »je cepljenje, dosledno spoštovanje pogoja PCT in glede na strokovne predloge tudi morebitna uvedba pogoja PC, nujna pot za normalizacijo življenja in v tem okviru tudi za sproščeno in varno izvedbo decembrskega dogajanja v slovenskih mestih.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.11.2021 ob 14:26 gost

      So ti župani in županje kdaj slišali za Ustavo, o človekovih pravicah, o evropskih konvencijah, ..........????????? Mlade, zdrave ljudi prisiliti v cepljenje z neraziskanimi cepivi je kriminal.

      45 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2021 ob 17:49 123 gost

        Zdaj se vidi kelko je lažno prebolelih in cepljenih ko je potrebno predložiti osebni dokument, zato pozdravljam pobudo županov

        10 17 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2021 ob 17:52 gost

        ZAPRITE SE V VUKOJEBINE PA NAM NE ŠKODUJTE!!!!!!!!!!!!!!!!! golazen strahopetna izdajalska !!! pocrkajte v mukah

        6 10 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.11.2021 ob 15:51 Loleki gost

      O čemu bo en župan odločal????? Prosim te pomurec.com a ste izgubili kompas -o čemu vi to pišete Prosim da zaprete to uredništvo ker ste šalabajzerji in si ne zaslužite ime NOVINAR-kreteneni!!!!

      27 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.11.2021 ob 17:53 B B gost

      LEGITIMNO IZVOLJENI ima vso pravico da se odloči za ukrep ki prinaša zadovoljstvo in zdravje!!!!!!!

      6 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.11.2021 ob 18:52 gost

      Kaj pa občinski šerifi lahko odločajo saj so pa oni največji kršitelji vseh ukrepov. Povrh vsega pa zdaj nič ne delajo plačo pa vse eno in majo. Zato vse občine zapret ker jih ne rabimo. Samo zapravljanje davkoplačevalskega denarja.

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.11.2021 ob 22:51 gost

      Cepljenje ni obvezno,posebno pa cepivo proti Covid 19,katero ni učinkovito.Obvezno pa je testiranje in nošenje mask.Vemo pa ,da prenešalec virusa so cepljeni,ki pa se sploh ne zavedajo da to škropivo škoduje,ne pa bi bilo učinkovito.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.11.2021 ob 14:07 gost

      Župani nimajo kaj se vmešavat v moje zdravje,zato si naj malce oddahnejo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.11.2021 ob 14:49 gost

      Seveda se nemajo kaj vmešavat v tvoje zdravje,samo,da pa mogoče postaneš betežen pa kripl ali pa na vozički,te pa boš hodo okoli po socialnih ustanovah in prosil pomoč.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.11.2021 ob 14:56 gost

        Zato pa plačuješ prispevke za socialno, pokojninsko in invalidsko ter zdravstveno zavarovanje, da v primeru potrebe ti poskrbijo zate. Joj, kako so vas poltiki, plačanci in mediji zdresirali v letu in pol.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.