https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

Pomurski plavalci nastopili na avstrijskem Koroškem

23.05.2022 ob 6:05  

V soboto, 21. maja 2022, so se plavalci Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci udeležili mednarodnega plavalnega mitinga v Wolfsbergu na avstrijskem Koroškem.


Na tekmovanju je nastopilo 229 plavalk in plavalcev iz 16ih avstrijskih in slovenskih klubov. Najboljše uvrstitve je tokrat dosegla najmlajša v ekipi Katarina Hozjan. V svoji starostni kategoriji je zmagala na 200 m prosto in bila še 3. na 50 m hrbtno.

Dve bronasti medalji si je z nastopoma na 50 m prosto in 50 m prsno priplavala Tinkara Car, po bronu pa sta med fanti posegla tudi Grega Ritonja na 50 m hrbtno (bil je še 4. na 100 m hrbtno in 50 m prosto) in Vito Ferčak na 50 m prsno (bil je tudi 6. na 200 m prosto).

S 4. mestom na 100 m delfin se je morala zadovoljiti Luna Bobič. Hana Muršak in Maša Štefanec sta priplavali na 5. mesto vsaka v svoji starostni kategoriji na 50 m hrbtno. Jaka Šeruga je na 50 m prsno priplaval na 6. mesto, Neža Gabor in Tit Šimundič na 8. mesto, Maja Kolarič pa je bila najbolje uvrščena na 11. mesto na 50 m prsno.

Plavalci so odplavali kar nekaj norm za prihajajoča državna prvenstva, kar je trenutno najpomembnejši cilj tekmovanj.

* Foto: Plavalni klub Zdravilišče Radenci

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.