https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Javno povabilo za izbor programov javnih del naj bi bilo objavljeno že danes

09.11.2023 ob 11:10  

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) bo danes objavil Javno povabilo za izbor programov javnih del za leto 2024.


Javna dela so poseben program aktivne politike zaposlovanja in se izvajajo v okviru ukrepa kreiranja delovnih mest. Namenja so aktiviranju brezposelnih oseb, njihovi socialni vključenosti, razvoju delovnih sposobnosti ter spodbujanju razvoja novih delovnih mest v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi pri reševanju brezposelnosti na njihovem območju. Javna dela se izvajajo na podlagi Zakona o urejanju trga dela, programi javnih del pa so izbrani na podlagi javnega povabila.

Predmet javnega povabila je izbor programov javnih del za leto 2024, in sicer za področja kmetijstva, vzgoje in izobraževanja ter športa, okolja in prostora, kulture, socialnega varstva ter drugih programov javnih del.

Predvidena je vključitev 1.500 brezposelnih oseb, razpoložljiva višina sredstev znaša 9.270.400,00 evra. Na podlagi javnega povabila se sofinancirajo stroški zaposlitve dolgotrajno brezposelnih oseb v programih javnih del pri neprofitnih delodajalcih.

Izvajalci javnih del lahko predložijo ponudbe na javno povabilo od 23. novembra 2023 do porabe razpoložljivih sredstev, vendar najdlje do 30. aprila 2024.

V programe javnih del se lahko vključujejo dolgotrajno brezposelne osebe, ki jih napoti ZRSZ.

Kot dolgotrajno brezposelne osebe se štejejo vse osebe, ki so v evidenci brezposelnih oseb neprekinjeno prijavljene 12 mesecev ali več. Pogoj neprekinjenega trajanja prijavljenosti osebe v evidenci brezposelnih oseb je izpolnjen tudi, če je bila oseba kadarkoli v obdobju 12 mesecev vpisana v evidenci začasno nezaposljivih oseb.

V programe javnih del v splošno družbeno korist iz področij kmetijstva, vzgoje in izobraževanja ter športa, okolja in prostora, kulture ter drugih programov javnih del se prednostno vključujejo dolgotrajno brezposelne osebe, ki so prejemniki denarne socialne pomoči.

V programe javnih del iz področja socialnega varstva pa bo ZRSZ napotoval tudi dolgotrajno brezposelne osebe, ki so prejemniki denarnega nadomestila in se za vključitev odločijo v času trajanja pravice do denarnega nadomestila.

Prednost pri vključitvi v programe javnih del bodo imeli invalidi in dolgotrajno brezposelne osebe, ki so več kot 2 leti neprekinjeno prijavljeni v evidenci brezposelnih oseb in v tem času niso bili vključeni v noben program aktivne politike zaposlovanja. Dolgotrajno brezposelna oseba je lahko vključena v javna dela največ eno leto, zaradi stanja na trgu dela pa se lahko v skladu s pogoji javnega povabila ponovno vključi, vendar pri istem izvajalcu javnih del najdlje še za tri leta, so sporočili iz Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.11.2023 ob 14:34 gost

      Ta delavna mesta pripadajo samo tistim brezposelnim keri imajo občinske kartice zvestobe. Ali drugače povedano ritolizci občinskih šerifov.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2023 ob 23:53 gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐁𝐢𝐳𝐖𝐨𝐫𝐤𝟏.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.11.2023 ob 14:43 Gost gost

      Ta dela so samo norčevanje iz ljudi. Kako si lahko zadovoljen 10, 11 mesecev. Potem pa spet na zavod. Pa če imaš možnost za naprej nikoli ne veš če bo program dobil denar naprej.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.11.2023 ob 15:22 gost

      Posranec peljal svojo spremljevalko v Pariz....... ja, z davkoplačevalskim denarjem......pfuj

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.11.2023 ob 18:13 kaplar gost

      izbor programov javnih del ni za nas, mi smo ranljivi !

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.11.2023 ob 20:38 gost

      To delo je za svetovalke za delo da nebodo lenarile tam po pisarnah in hodile okrog po pisarnah da se nimajo kam dat te so katastrofa kaj država mora plačevat

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.11.2023 ob 7:25 Boki gost

      Malo tej socijalce pošljite delat.nej ka.se bojite ciganov, sramota

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.