https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Mladi zamejci so se družili v Porabju

28.4.2024  

Mladi zamejci iz Avstrije, Italije, Hrvaške in Madžarske so se v sklopu projekta M.A.J. - Mreža Alpe Jadran, družili v Porabju.

Namen projekta M.A.J. je spodbuditi mlade rojake k druženju in spoznavanju drugih delov zamejstva. Projekt letos nadaljuje tradicijo povezovanja pod sloganom Okusi regije – raziskovanje hrane, prehranjevanja in kulinarike.

Mladi so se za dva dni zbrali v Porabju, kjer so udeležence v Slovenskem domu pozdravile predsednica Zveze Slovencev na Madžarske Andrea Kovacs, generalna konzulka v Monoštru Dubravka Šekoranja ter zagovornica Slovencev v madžarskem parlamentu Erika Köleš Kiss.

Osrednji del dogajanja se je odvijal na Slovenski vzorčni kmetiji na Gornjem Seniku, kjer so mladi tudi sami pomagali pri pripravi porabskih jedi, kot so golaž, dödöle, straušanca in tamedli. Udeleženci dvodnevnega druženja so se na števanovski osnovni šoli spoznavali tudi s skrivnostmi lončarjenja.

Več fotografij v spodnji galeriji …

Foto: Niko Wakounig

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.04.2024 ob 16:26 U multikulturi bi bilo gost

      https://youtu.be/Td7_5q6xgpU https://youtu.be/0xVwAxpbRM0 https://youtu.be/WIeP5MmvGEI https://youtu.be/oYwL35MuNfM bolje za zamejce. Proti Soviet-Staatl!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.