https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Nika Zorjan - mladenka, ki ji je bila glasba položena v zibelko

25.1.2012  

19-letna Nika Zorjan, katere glas smo nedolgo nazaj lahko občudovali v oddaji Misija Evrovizija, je pred kratkim izdala svojo že tretjo pesem z naslovom Čas za nas, za katero je posnela že tudi videospot. Medtem ko celotno verzije pesmi lahko poslušamo že na Youtube, videospot zaenkrat ostaja skrivnost.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako drugo sredo, v njej pa predstavljamo mlade, zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Nika Zorjan, ki izhaja iz glasbene družine, se je s petjem začela ukvarjati že pri svojih dveh letih in pol, ko je stopila prvič na oder na vaški veselici v Rankovcih. "Sicer se nastopa ne spomnim, ampak po moje, glede na leta, nisem imela treme, ki je drugače prisotna na vseh nastopih," pravi Nika.

Za pevca je pomembno, da se ve "premikati" po odru

Mlada pevka s petjem združuje tudi ples, ki ga naravnost obožuje, saj, kot pravi, je za pevca pomembno, da se ve "premikati" po odru. "Sicer se nikoli nisem učila plesati v kakšni plesni šoli, ampak vseeno, tako kot brez petja, tudi brez plesa ne gre," še doda Nika, ki si poleg petja in plesa čas krajša z igranjem klavirja, rada pa si pogleda tudi kakšen dober film.

Solistka, ki si želi, da bi jo na nastopih spremljal spremljevalni band

19-letna Pomurka se v prihodnosti vidi kot solistka in učiteljica razrednega pouka, je pa že v mlajših letih na oder stopila skupaj s skupino Nova legija, v kateri igra njen oče. "Sodelovanje s skupino Nova legija je bila lepa izkušnja, ki je ne bom nikoli pozabila. Tega bi si želela tudi v prihodnje, ko bodo potrebovali pomoč pri kakšnem nastopu. Drugače pa se nekako ne vidim v tem, da bi ustanovila glasbeno skupino. Si pa želim, da bi me spremljevalni band spremljal v živo po nastopih," komentira Nika.

Najpomembnejša sta glas in stas ter tudi to, da ustvarjaš s srcem

Nika, katere idol sta Christina Aguilera in Beyonce, bi si v duetu želela zapeti z Lady Gago in Beyonce, med slovenskimi pevci pa ji je najbolj všeč Maja Keuc, "ker je odlična pevka in preprosta punca." Sicer pa sta za Niko kot uspešno pevko definitivno najpomembnejša stas in glas ter "seveda tudi to, da ustvarjaš s srcem in delaš tisto, kar te res veseli."

Želi si počitnic na Bora Bori

"S trdo voljo, vztrajnostjo in garanjem lahko uspe vse," komentira Nika o tem, ali lahko glasbeniki uspejo v domačem okolju. Sicer pa si Nika, katere oboževalci so v prvi vrsti družina in fant, podpirajo pa jo vsi v domačem okolju, želi nastopov tudi v tujini.

Poleg tega, da si želi nastopov v tujini, nam Nika zaupa še, da za sanjski kraj, v katerem bi živela, izbere New York, sanjske počitnice pa si želi preživeti s svojim fantom in prijatelji na Bora Bori.

Misija Evrovizija ji je odprla nove poti

Največji pečat na Niko je zagotovo pustila oddaja Misija Evrovizija, ki ji je prinesla ogromno izkušenj, prijetnih spominov, predvsem pa odprla nove poti. "Najlepši dogodki so pa bili tudi, ko sem opravila vozniški izpit in maturo," se spominja mlada Pomurka, ki kot najbolje izpeljano Evrovizijo izpostavlja prav lansko, na katero se je Nemčija odlično pripravila in zorganizirala. "Bilo je vrhunsko!" komentira Nika.

Prijavljena tudi na resničnostni šov Slovenija ima talent

Nika se je pred oddajo Misija Evrovizija, prijavila že na resničnostni šov Slovenija ima talent, ki "je čisto drugačen šov kot Misija Evrovizija. Oddaja SIT ni bila narejena samo za pevce, ampak za več zvrsti (ples itd.). Tako, da se nikakor ne more primerjati z Misijo, kjer so iskali samo pevce. Mogoče bi pri SIT lahko spremenili to, da bi naprej na avdicije dali talentirane ljudi, ki bi si to zaslužili, ne pa, da so dajali večinoma smešne talente. Ampak pač, za gledanost je bilo to zelo zanimivo," razkriva Nika in dodaja, da se že veseli oddaje, ki prihaja, X-factor, ki bo po njenem mnenju tudi v Sloveniji odlično izpeljana.  

Nikinih TOP 5:

Svetovni voditelj: Meni je še najbolj všeč naš Klemen Slakonja. :)

Glasbena skupina: Odvisno od mojega počutja.

Knjiga: Harry Potter

Kraj v Pomurju: Petanjci

Želja v življenju: Biti uspešna, srečna in zdrava.

PRIPOROČAMO:

 

VSI PROFILI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.