https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Murska Sobota in Ormož dobila zeleno luč za investicije v strokovne zdravstvene srednje šole

03.07.2024 ob 11:42  

Vlada je sprejela sklep o spremembi načrta razvojnih programov za obdobje 2024-2027, ki vključuje investicije v strokovne zdravstvene srednje šole v Murski Soboti, Ormožu in Ljubljani.

Investicije vključujejo izgradnjo telovadnice ter dograditev in rekonstrukcijo Srednje zdravstvene šole Murska Sobota. Cilj je izboljšati pogoje za športni pouk in pedagoški proces.

V Ormožu bodo po navedbah ministrstva zagotovili nove prostore za izvajanje novega srednješolskega strokovnega izobraževanja zdravstvene nege na Gimnaziji Ormož in tako rešiti prostorsko stisko zaradi povečanega vpisa. Šola namreč deluje v stavbi iz leta 1998, trenutno pa primanjkuje prostor za garderobo, strokovne učilnice in urejen prostor za jedilnico. Z investicijo bodo objekt tudi statično ojačali in nadzidali celo nadstropje v izmeri več kot 700 kvadratnih metrov za potrebe izvajanja pouka zdravstvene nege,« poroča STA.

Tudi Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana bo deležna prenove in prizidave, vključno s protipotresno sanacijo. Investicija bo zagotovila ustrezne prostore in opremo za izobraževalne programe, kot so farmacevtski tehnik, tehnik laboratorijske biomedicine in tehnik zobne protetike.

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.07.2024 ob 14:09 gost

      V 33 letih niso uspeli zgraditi telovadnice pri zdravstveni šoli v Rakičanu. Dobro da ni na vladi Janša potem je še vedno nebi bilo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.