https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V župnijski cerkvi v Beltincih je mašo daroval župnik Aljaž Baša

Beltinci, 15.07.2024 ob 16:00  

V župniji Beltinci je na praznik slovanskih apostolov svetega Cirila in Metoda, glavnih zavetnikov murskosoboške škofije in beltinskega župnijskega Zavoda svetega Cirila in Metoda, bilo slovesno.  


Zaposleni in stanovalci Doma Janka Škrabana Beltinci so se ob prazniku svetega Cirila in Metoda zbrali v župnijski cerkvi svetega Ladislava v Beltincih pri maši, katero je daroval župnik župnije Grad na Goričkem Aljaž Baša, ki je po rodu iz župnije Beltinci, doma iz Beltincev.

Sveta brata Ciril in Metod sta bila slovanska apostola in širila krščansko vero, prevajala sta sveto pismo in bogoslužne knjige ter oznanjala evangelij. Danes po njihovih stopinjah hodijo številni verniki. Sveta brata Ciril in Metod še naprej prosita in varujeta slovanski rod, kar je bilo povedano med pridigo pri maši. Po maši so v Domu Janka Škrabana Beltincih praznik obeležili z druženjem na dvorišču doma.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.07.2024 ob 20:00 gost

      In to je novica?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.07.2024 ob 21:22 darovanje gost

      V župnijski cerkvi v Beltincih je mašo daroval župnik Aljaž Baša za porušeni spomenik po vojni, ki je bil postavljen med vojno. Komu ??

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.07.2024 ob 0:13 Cerys gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everyone... Work for a few hrs a day and start getting paid in the range of 17,000-24,000 dollars a month...Everyone can get laz this opportunity... see detail here... C­­a­­s­­h­­p­­r­­o­­f­­i­­t­­7­­.­­C­­o­­𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.