https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Mladi glasbeniki iz petih držav se srečujejo na 30. poletnem taboru

Murska Sobota, 10.07.2024 ob 13:00  

Na 30. Poletnem glasbenem taboru Glasbene mladine Slovenije, ki ga prijazno gosti Glasbena šola Murska Sobota, so se zbrali pevci, harmonikarji, violisti in skladatelji iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Srbije in Ukrajine.


Učenci, dijaki in študenti poglabljajo dosežena znanja, nabirajo nove informacije in navezujejo dragocene stike z mladimi vrstniki. Pri tem so jim v pomoč izkušeni mentorji; pevska pedagoginja Tatjana Vasle, violistka Maja Rome, akordeonist Luka Juhart, skladatelji Dušan Bavdek, Leon Firšt in Nenad Firšt ter korepetitorici Darja Mlakar ter Vita Kovše.

Poustvarjalnim dosežkom intenzivnega dela bomo lahko prisluhnili na treh zaključnih nastopih v dvorani Glasbene šole Murska Sobota, zazvenele pa bodo tudi nove skladbe mladih ustvarjalcev, nastale v času bivanja v navdihujočem Prekmurskem okolju. Izvedli bodo jih sami in ob sodelovanju kolegov ter mentorjev.

KONCERTI UDELEŽENCEV POLETNEGA GLASBENEGA TABORA GMS

  • Sreda, 10. julija, ob 19.00
  • Četrtek, 11. julija, ob 19.30
  • Petek, 12. julija, ob 19.30

Glasbena mladina Slovenije prireja poletne glasbene tabore, namenjene izpopolnjevanju mladih glasbenikov iz Slovenije in tujine, že od leta 1976.

Prvemu srečanju na domačiji slikarja Lojzeta Veberiča v Seliščih v Prlekiji so sledila ustvarjalna druženja v Vidmu ob Ščavnici, Velenju, Kopru, Dolenjskih Toplicah, Gorenju nad Zrečami, Izoli in Murski Soboti, ki jubilejni tabor gosti že enajstič zapored.

Do sedaj se je taborov udeležilo več kot tisoč mladih glasbenikov, organizatorjev, animatorjev in glasbenih piscev iz Slovenije, vse Evrope, Azije, Afrike in Amerike.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Glasbena mladina Slovenije

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.