https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenci najbolj zaupamo sočloveku, najmanj pa političnim strankam in medijem

22.07.2024 ob 6:00  

Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) je v objavila rezultate Raziskave o dejavnikih zaupanja v javne institucije, pri čemer je prvič sodelovala tudi Slovenija. Raziskava razkriva, da Slovenci najbolj zaupajo sočloveku, najmanj pa političnim strankam in medijem.

Splošno zaupanje v institucije je v Sloveniji nekoliko nižje od povprečja OECD.

Zaupanju v sočloveka sledi zaupanje v policijo in pravosodni. Slovenci bolj kot političnim strankam (14 odstotkov) in medijem (26 odstotkov) zaupajo vladi (28 odstotkov) in parlamentu (27 odstotkov).

Raziskava prav tako kaže, da je z javnimi storitvami zadovoljnih 66 odstotkov, z izobraževalnim sistemom pa 57 odstotkov prebivalcev Slovenije kar je primerljivo s povprečjem drugih sodelujočih držav.

Raziskava je bila v Sloveniji v oktobru in novembru 2023 izvedena na reprezentativnem vzorcu 2019 prebivalk in prebivalcev Slovenije. V njej je splošno sodelovalo trideset držav, vključno z Avstralijo, Belgijo, Češko, Čilom, Dansko, Estonijo, Finsko, Francijo, Grčijo, Irsko, Islandijo, Italijo, Južno Korejo, Kanado, Kolumbijo, Kostariko, Latvijo, Luksemburgom, Mehiko, Nemčijo, Nizozemsko, Norveško, Novo Zelandijo, Portugalsko, Slovaško, Španijo, Švedsko, Švico in Združenim kraljestvom. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.07.2024 ob 7:12 Karel K. gost

      Državljani Sloveniji zaupajo v pravosodni sistem, ne se hecat. Seveda 15 odstotkov vendar so to tisti katerim ta pravosodni sistem streže privilegije in jih ščiti pred kriminalnimi in korupcijskimi dejavnosti v vsakdanjem življenju. Je 26 odstotno zaupanje v sploh kašno zaupanje v koga v kakšno institucijo, politične stranke. Ne se hecat, to je sramotno nezaupanje in to vse kar je najn kot 50 odstotno. Ta raziskava dokazuje kakšna anarhija, kakšna tiranija s strani politične elite se dogaja v Sloveniji, ko ta ima vse pod svojo kontrolo, pravosodje, šolstvo, medije, policijo. Zdaj si še hoče podrediti zdravstvo, da bi to delovalo v sodelovanju z njimi pri evtanaziji politično nepravovernih državljanov, posebej starejših iz teh vrst, ko več niso sposobni za delo, da bi opravljali tista sramotilna ponižujoča dela za to poliitčno elito in njihove privilegirance, kateri si na ta način z njihovim delom polnijo bančne račune v tujini in si kopičijo premoženje.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.07.2024 ob 9:25 Štef gost

        Karel K kritike na vse z tvoje strani, si pozabil da je patria zastarala edino v Sloveniji

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.07.2024 ob 8:12 bmkk gost

      Razstrelit parlament ko so vsi tam pa zivimo bolje kot se nikoli!!!

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.07.2024 ob 8:27 Karel K. gost

      Vsem bo država morala organizirati pogreb z državniškimi častmi, kar bo ogromno koštalo. Ta parlament bi bilo potrebno porušiti, vendar ko ni nikogar notri, saj se v teh zidovih nahaja vews duh stare titoisitčne politične ideologije kar vpliva na uradujoče v tej stavbi. Bodimo toliko prisebni državljani Slovenije in brez žrtev naženimo to krvosesno poliitčno elito na smetišče zgodovine in si izberimo popolnoma novo iz vrst večine, kateri ne podpiramo teh. To, da bi jih pobili bi nam dalo le pečat nesposobnega naroda, zločincev, vsi pobiti pa bi postali heroji, čeprav celo svojo politično kariero izvajajo tiranijo nad nami.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.07.2024 ob 11:18 gost

        Kaj sploh ti želiš Karlek ? Šimfaš socializem, šimfaš lopova Jančija kdo je tebi doder oziroma kateri sistem ? Putin je pravi za Karleka !

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.07.2024 ob 8:56 gost

      Gdo v Sloveniji pameten se verjame v pravosodni sistem v zdravstveni sistem da o parlamentu ne govorim. Že 33 let nas nategujejo kot po tekočem traku. Za svoje riti so vedno in vedno bodo poskrbeli za vse ostalo se njim pa jebe. Kot sodniki, zdravniki, tožilci, poslanci skratka vsi kere plačujejo davkoplačevalci. To neurejeno nezakonito razjebano sranje pa je omogočila prva slovenska vlada desnih ekstremistom. Vse ostale vlade so pa samo to nadaljevale pa še to mafijsko mrežo širile.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.07.2024 ob 8:57 smrkci gost

      Jaz zaupam samo,bogu,jezusu,svetemu duhu,mariji,vsem apostolom in svetnikom in angelom in sebi,človeku nikoli in nikoli tudi ne bom,ker človek je od hudiča in največje zlo na zemlji.

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.07.2024 ob 9:27 123 gost

      Tudi zgoraj našteti imajo zgodovino

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.07.2024 ob 9:35 kilonja gost

      Haha, najmanj zaupamo politikom, potem pa gredo na vsake 4 leta naivno volit novi obraz ki lahko premaga Janšo, četudi ga nihče ne pozna . Poknjeni v glavo od antijanšizma.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.07.2024 ob 10:27 gost

      Klonjaš,,,, prav zaradi bedaka in debila kot je Janez Janša že 33 let na politični sceni so ljudje izgubili vero in upanje za boljši jutri. Štefkaš hlapec SDS. Kajti ti iz naftalina privlečeni politiki kot je Janez Janša oltajmeri so zasrali slovenijo v 33 letih samostojnosti. Isti je kot Bajden v Ameriki nima pojma vse za sere že v štartu. 33 let je v slovenskem parlamentu pa je za slovenski narod naredil samo škodo in sramoto v svetu. Zato bi morali Slovenci kupiti enosmerno vozovnico na luno in jo podariti temu pokvarjenemu gramamafonu. Vodiji vele pizdek SDS janezu Janši.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.07.2024 ob 10:52 gost

      Tudi ti si Janšist in volil Janšo, zato pa mu že 10 let na pomurcu vsak dan delaš reklamo.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.07.2024 ob 11:30 Karel K. gost

      Kučann svoja kukavičja jajca poimensko vse od Janše, Peterleta, Bučarja, Rupla, Bavčarja, Pahorja, Drnovška, Türka, Ropa, Cerarja, Bratuškove, Šarca, Pirc-Musarjeva in zadnjega Goloba, že 33 let, kot kukavica, podtika v gnezda drugim pticam, podtika na volilne lističe volilcem. To niso neki novi politični obrazi, ta naziv so si le sposodili, oboji tem pravijo novi obrazi na poliitčni sceni, in ga hinavsko uporabljajo za nemen maskiranja svojih zahrbtnih namenov, ker smatrajo da je najbolj efektiven pri zavajanju volilcev. To so obrazi, ki so produkt titoističnega partijskega oklepa iz katerega ne more iziti nek novi, politično drugačemisleči obraz, kot je kukavičje jajce produkt kukavice in se iz njega lahko samo kukavica izvali, ne pa vrabec, fazan ali papiga. Dejanski novi obrazi so tisti, kateri niso narejeni po nekem ustaljenem laboratorijskem kopitu določene politične opcije, kateri prinašajo sistem novega razmišljanja, nove politične in ekonomske usmeritve države.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      22.07.2024 ob 11:32 Karel K. gost

      Ko ptice izvalijo mladiča iz njim podtaknjenega kukavičjega jajca, ga v večini primerov prepoznajo, da ni njihov mladič in ga vržejo iz gnezda. Slovenski narod pa tega ne stori s temi rojenci iz podtaknjenega partijskega oklepa, ampak leta, desetletja trpi posledice njihove tiranije nad sabo. Na potezi je slovenski narod, da kot ptice, pravočasno spoznajo to naslednje Kučanovo kukavičje jajce in preprečijo, da bi se sploh iz njega izvalil mladič, če pa že pride do tega, pa ga je potrebno pravočasno vrečti iz gnezda. Ne smemo več dovoliti, da nam butalci vladajo in odstranjujejo pametne ter sposobne ljudi, kot se to pravkar in vseh 33 let dogaja. Odgovoren in miselno razsoden volivec ne gre na volitve, če nima koga izbrati, če mu ti politični prevaranti ponujajo da izbere svoje predstavnike izmed kukavičjih jajc in ljudi z izkušnjami iz preteklosti, saj so oboji del ekipe katera že 33 let neuspešno, kriminalno, korupcijsko in lažnivo vodi to državo.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.07.2024 ob 11:33 Karel K. gost

      Po 33. letih obstoja samostojne Slovenije ni težko ugotoviti da mladiči, izvaljeni iz Kučanovih kukavičjih jajc, v vlogi predsednikov vlad in države, Slovenijo peljejo v isto smer, kot njihovi politični predhodniki pred letom 1990, v prepad in propad. Edino njihovo poslanstvo in njihova obveza je, da s svojim delom za vsako ceno ohranijo titoistični politični sistem v samostojni Sloveniji in skrijejo vse zločine in zločince, da ohranjajo sistemsko korupcijo v izvedbi svojih političnih in ekonomskih privilegirancev, vladavino laži in Ribičičevega pravnega reda. Vse to izvaja tudi zadnji v tem Kučanovem nizu Robert Golob.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      22.07.2024 ob 12:26 gost

      Še pred nekaj dnevi je pernati hvalil vitalnost ameriškega predsednika, ta je včeraj odstopil od kandidature. Zaključimo lahko, da česarkoli se Golob dotakne propade.

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      22.07.2024 ob 12:27 gost

      Kozici se je palik odpelalo...

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.07.2024 ob 14:29 Karel K. gost

        Že dolgo se pripadajoči eni in drugi politični skupini medsebojno obtožujejo zaradi opredelitve kateri sistem je zločinski in kateri ne. Pravkar je ena stran (dr. Martin Premk kot njihov interpretator) razložil, da sta tudi Titoizem in Krščanstvo, oboji sicer govorijo o komunizmu, vendar titoizem in vse podobne vladavine v dvajsetem stoletju, nimajo nič skupnega z teorijo dejanskega komunističnega sistema, saj so to bile diktatorko urejene države na čelu katerih so bili tirani, zločinska sistema vendar sta bolj pridna kot sta to fašizem in nacizem. Vemo, da sta oba sistema zločinska isto kot nacizem in fašizem.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.07.2024 ob 15:37 Karel K. gost

        S tem, ko oboji niso pripravljeni obsoditi in se odpovedati vladanja v imenu zločinskih sistemov, pa naj so ti pridni ali manj pridni, so pa oboji zločinski dokazujejo, da so pri svojem obvladovanju oblasti skloni povzročanju krivic do zločinov drugim, svojim podrejenim. S tem dokazujejo, da se niso pripravljeni odpovedati titoizmu in Krščanstvu kot zločinskim sistemom, jih odpraviti in zamenjati z zahodnocivilizacijskim demokratičnim sistemom. Tega seveda ne morejo storiti, saj sta jih tadva sistema osebnostno in človeško izoblikovala od malih nog do njihove sedanje starosti v kateri se več ne da spremeniti teh lastnosti iz preteklosti. Torej bodočnost Slovenije in slovenskega naroda je v tem, da se reši teh zločinofilov.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      22.07.2024 ob 15:51 Karel K. gost

      V slovenski politični kasti, ki vlada že 33 let, je problem države, ne pa v zdravnikih, šolnikih, sodnikih, tožilcih, uradnikih. Zbudi se, narod slovenski, iz sna in odvrzi hlapčevsko mentaliteto do političnih gospodarjev in rabljev iz svojih vrst. Samo ne naganjati zares izobraženih ljudi iz države v tujino, ker so itak že skoraj vsi odšli. Če odidejo še domači zdravniki, potem bo konec Slovenije. Tujci bodo prišli, vendar začasno in bodo odšli naprej na zahod, saj tudi oni ne bodo hoteli delati v takih kaotičnih razmerah in za nizko plačilo. Če sta že problem delovna disciplina in odgovornost pri zdravnikih in zdravstvenem osebju, ne vem, ali je to res, potem mora vodstvo države to urediti. Da pa bo prišlo do sprememb na tem področju, mora v Sloveniji najprej priti do spremembe politične sestave vodstva države, da se bo tudi to vodstvo obnašalo odgovorno in bo imelo v zavesti misel, da mora delati v korist državljanov, ne pa igrati modno kreaturo. Da ne bo parlament (DZ) za njih modna pista, kot se danes dogaja v slovenskem DZ, ko se posebno ženske obnašajo kot manekenke. Vsak dan nove obleke, kirurški kozmetični popravki na obrazu in telesu, razkazovanje oblin in oprsij ter nakit v obliki mogočnih verig okrog vratu, zapestnic, uhanov najvišje kvalitete in mode.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.