https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ogledali so si kraje in zanimivosti moravskotopliške občine

22.07.2024 ob 17:00  

Društvo upokojencev Moravske Toplice si je v letnem programu dela zadalo nalogo, da bo za svoje člane pripravilo izlet in ogled krajev in zanimivosti moravskotopliške občine, predvsem z namenom, da bolje spoznajo svoje domače kraje. 


Najprej so se ustavili in so ogledali čokoladnico Passero v Tešanovcih, kjer so jim predstavili njihovo dejavnost in tam spili tudi jutranjo kavo. Pot jih potem  vodila na ogled Rotunde v Selu, kjer jim je predstavnik TIC Moravske Toplice predstavil znamenitost, ter jih na koncu seznanil z njihovimi prireditvami čez poletje. Ustavili so se v Lončarovcih, kjer je na začetku vasi urejena Pot po močvari, njene naravne danosti jim je obrazložil Robert Kočiš, sprehodili so se po 50 m dolgi leseni poti  močvirnatega travnika ob potoku Curek. 

Videli in opazovali so lahko močvirnati travnik kjer rastejo redka drevesa predvsem jelša in grmovnate rastline, cvetlice, tukaj tudi domujejo redke živalske vrste. Sledil je še ogled Časarovega mlina v Berkovcih, kjer so jim po ogledu spomini odšli v njihova mladostna leta, saj se je še marsikdo spomnil tega dela. Ker so že postali lačni so se ustavili v gostilni Puhan v Motvarjevcih, kjer so se okrepčali z zelo okusnim kosilom. 

Upokojenski izlet so nadaljevali v Filovce, kjer so si na bregu Gaj ogledali leseno stiskalnico na prostem iz leta 1837, gajsko klet v kateri je urejen Vinogradniški muzej, ki ga vodi in zanj skrbi Društvo Gaj - Vinogradniško turistično društvo Filovci, tukaj so se tudi okrepčali z dobro gajsko kapljico. Zadnji njihov postanek pa je bil v Bogojini kjer so si ogledali Plečnikovo cerkev.

Na avtobusu jim je pripravil kratek oris pokrajine na obeh bregovih reke Mure kakor tudi same občine Moravske Toplice  član  Društva upokojencev Moravske Toplice Janez Čarni. 

Foto: Arhiv DU Moravske Toplice, arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.07.2024 ob 19:45 Milan gost

      VSE IMAJO LEPO SAMO GNILOGA ŽUPANA PA PODŽUPANA.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.