https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Muraši dobili okrepitev v napadu

Fazanerija, 16.7.2024  

Muraši so dobili okrepitev v napadu. Čarno-bejlin se je pridružil Dario Vizinger.

To je četrta okrepitev v poletnem prestopnem roku. K Muri se seli 26-letni napadalec Dario Vizinger, ki je bil nazadnje član poljskega Warta Poznan. Daria poznamo tudi iz slovenskih zelenic, saj je uspešno nastopal v dresu Rudarja iz Velenja in Celja. S slednjimi je v sezoni 2019/20 tudi osvojil naslov državnih prvakov, takrat je 35 tekmah zbral 23 zadetkov in ob tem prispeval še dvanajst asistenc. 

Pot ga je nato zanesla k severnim sosedom, kjer je bil član Wolfsergerja, v Nemčiji pa je igral za SSV Jahn Regensburg. V lanski sezoni je igral na poljskem pri Warti iz Poznana, kjer mu je poleti potekla pogodba, k NŠ Muri se je preselil kot prosti igralec. Dario je doslej v karieri odigral že 243 tekem, ob tem pa se podpisal pod 63 zadetkov in 32 asistenc. Bil je tudi član vseh mlajših selekcij hrvaške reprezentance. Pogodbo z Muro je podpisal do 30. junija 2026.

»Veselim se novega izziva, ki ga prinaša igranje v Muri. Že, ko sem igral za Celje, sem lahko spoznal kako zelo imajo ljudje radi nogomet v Prekmurju. Tekme pred polno Fazanerijo so bile vedno nekaj posebnega in vesel sem, da bom zdaj med tistimi, za katerega bodo navijali. Prihajam zelo motiviran, želim si, da Muri pomagam do čim boljših rezultatov in da se Mura vrne tja, kamor spada. Rad bi se zahvalil za zaupanje vodstvu kluba in naredil bom vse, da to zaupanje tudi upravičim,« je povedal Vizinger.

»Vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti z Dariom. Bil je naša velika želja in že na prvem sestanku je bilo razbrati, da je želja po sodelovanju obojestranska, kar je v takšnih primerih zelo pomembno. Dario je profil igralca, kakršnega naša ekipa potrebuje. Verjamem, da bo s svojo kvaliteto dvignil nivo naše igre« pa je ob podpisu pogodbe povedal generalni direktor NŠ Mure, Agron Šalja.

Foto: NŠ Mura

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.07.2024 ob 18:48 gost

      Začalo se je samo ,pomali in preudarno,samo tisto ka nucamo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.07.2024 ob 21:58 markeči gost

      Markeči so napravili ekipo brez penez. Mi v Muri nejsmo dobili 3 plače. Markeči nedo dobili niti edno. Telko ka znate. Tisti debeli markeči precednik de proda svojo kučo za klub. Samo ka si nakaže plačo za svoj luxuz.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.