https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Naprodaj osrednji proizvodni kompleks Mode Mi&Lan

Gornji Petrovci, 18.07.2024 ob 11:15  

Stečajni upravitelj družbe Moda Mi&Lan je začel zbirati ponudbe za prodajo glavnega premoženja družbe, proizvodnega kompleksa v Gornjih Petrovcih. Izklicna cena je postavljena pri 526.923 evrih, rok za oddajo ponudb pa je 25. september.


Industrijski kompleks obsega proizvodne, pisarniške, tehnične in pomožne prostore s parkiriščem, z neto tlorisno površino nekaj manj kot 1600 kvadratnih metrov. Celotna površina stavbnega zemljišča znaša okoli 6600 kvadratnih metrov. Interesenti morajo plačati varščino v višini 10 odstotkov izhodiščne cene.

Stečajni upravitelj Drago Dubrovski je v otvoritvenem poročilu, objavljenem konec aprila, navedel, da gre za najpomembnejši del stečajne mase. Skupna ocenjena likvidacijska vrednost vsega premoženja je nekaj več kot 700.000 evrov, od tega likvidacijska vrednost osrednjega kompleksa 527.000 evrov, proizvodne opreme in naprav 69.000 evrov, zaloge oblačil 36.000 evrov, zaloge ostankov materiala 15.000 evrov ter terjatev do kupcev 60.000 evrov.

Zbiranje ponudb za oblačila in ostanke proizvodnega materiala je bilo objavljeno že junija, s pričakovanim rokom oddaje do 2. avgusta, za stroje in opremo pa bo spletna javna dražba potekala 12. septembra, poroča STA.

Današnja objava o prodaji glavnega premoženja sledi sredinemu sklepu Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je potrdilo končni seznam preizkušenih terjatev. Dubrovski je priznal za okoli 1,58 milijona evrov terjatev, pri čemer je večina prednostnih terjatev, vezanih na neizplačane plače, odpravnine in neizkoriščen dopust več kot 100 delavcev.

V stečajnem postopku so prerekali za 2,8 milijona evrov prijavljenih terjatev, vključno s terjatvami podjetja Elektronček Joca Pečečnika in Milana Möreca. Prav tako je bila prerekana prijavljena terjatev avstrijske družbe Gössl v višini 531.000 evrov.

Moda Mi&Lan je v stečaju od januarja letos, potem ko Pečečniku ni uspelo zagotoviti kadra za izvedbo posla s kupcem v ZDA, ki bi po njegovi oceni omogočil obstoj podjetja.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.07.2024 ob 12:25 Karel K. gost

      Morec je zavozo firmo in si pridelal na ta način zagotovo finančna sredstva in premoženje, zdaj bi pa še rad kasiral iz stečajne mase. Kaj takega se lahko počne in zahteva le v Sloveniji. Kazensko ga ovaditi zaradi nesposobnosti še bolj pa bolni ppohlepnosti. Pa tudi ta Pečečnik bi zdaj rad vse kar je vložil nazaj dobil, ko je s svojo potratnostjo mimo vsekal in ni bilo hitrega dobička.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.07.2024 ob 16:02 gorčanec gost

        San ču ka de "barbika" doj zela, ka še ma na rezervi eno štejparco, ali kak je že bilo ?!

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.07.2024 ob 16:57 Grom gost

      Občina Petrovci je tudi v stečaju ,oni bolj poceni prodajajo premoženje. Pa večno sposoben kader zraven.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.07.2024 ob 17:52 gost

      Ka v tornišči so izda Nej zriktali strehe v šoli. Od neurja je že minilo 1 leto. Ta župan je resna za luno edino ko je potrebno za svojo rit poskrbeti je pred svojimi interesi. Debeli pa je na vsaki sliki bole. Res debil,,,,, jedan kroz jedan.,,,,,,.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.07.2024 ob 22:32 Đas gost

      Ni problema ,samo ẓ̌upana zraven pustite on vse proda,, kakor Občino in Pinđo na dražbi.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.07.2024 ob 22:40 BELTINČAR gost

      Vse je zavozil gospod župan. ,Sramota-----------------v zapor.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.