https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Nikar ne zaužijte te vrste mesa

25.07.2024 ob 9:06  

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec mesnega pripravka, v katerem je uradni laboratorij potrdil prisotnost bakterije Salmonella Enterica.


Gre za živilo v podkategoriji Mesni pripravek, Začinjene piščančje peruti; lot: 7285, z rokom uporabe 19.07.2024, proizvajalca WECH, Avstrija, distributerja Hofer trgovina d.o.o. 

Zaradi prisotnosti Salmonelle enterica subsp. enterica 0:7 obstaja mikrobiološko tveganje. Živilu je 19. julija 2024  pretekel rok uporabe. V kolikor so potrošniki izdelek zamrznili, naj ga zavržejo.

Foto: pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.07.2024 ob 10:49 Karel K. gost

      Kar se v Avstrijskem Hoferju ne proda v Avstriji, to potem lifrajo v Slovenijo in to slovenski prodajalci obojeročni z veseljem sprejmejo, saj je to poceni nakup za njih ali jim celo šenkajo, nam pa prodajo po redni ceni. In ta redna cena je vsak teden za EUR višja. Tako pač tujina izkorišča vsesplošno neurejeno državo kot je Slovenija, kjer ne ve kdo pije in kdo plača, le politiki se sončijo v siju kamer in razlagajo domači in tuji javnosti da je Slovenija pod njihovim vodstvom raj na zemlji, raj pod Triglavom. Tujci pa se tega veselijo, saj imajo kam lifrati svoje tretjerazredno blago.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.07.2024 ob 12:38 Laky gost

        Veš Karlek mislim, da si pošteno brcnil v prazno, sam sem se včakal penzije, celo življenje sem bil zaposlen v Avstriji in verjemi, da je tam pol manjša kontrola kot pri nas...

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.07.2024 ob 12:51 gost

        Kozic, tele staro senilno, je poleg "vseh znanj" s katerimi razpolaga, še strokovnjak za prehrano in trgovino. A ni škoda, da takšen veleum sedi sam doma, pozabljen ob boga in države, brez prijateljev in družbe? Njegov edini prijatelj je "pomurec", tu pa itak lahko komentira vsako budalo!

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.07.2024 ob 14:26 Karel K. gost

        12.38 ti si s tem, kar si napisal brcnil v skalo Grossglocknerja. Ti so celo svojo delovno dobo bil na kakšnem gradbišču in si mešal malto, zato se ne predstavljaj, da veš kakšna kontrola je Avstriji. Tudi jaz sem bil tam kar nekj let in mi je znana ta kontrola. Je zelo intenzivna in ostra, dosledna. Če dobijo prestopnika, ta več nikoli ne bo prodajal živil, ne bo imel trgovine in bo plačal zares kazen ali mu sledi celo zapor. Zato si trgovci tam ne dovolijo takšnih anomalij, kot se to dogaja v v sesplošno kaotično organizirani Sloveniji, kjer inšpektorji pregledujejo na lepe oči. Nekateri lahko delajo vse. Zato pa v Avstriji ni potrebno pogosto kontrolirati, saj so ljudje disciplinirani in samo poskrbijo, da prodajajo zdravo prehrano in tudi druge izdelke. Ne vem, če greš kdaj v Avstrijo, v njihovem Hoferju, Šparu, Metroju, Lidlu, je ista cena, kvaliteta istega izdelka pa je za dvakrat boljša, ni gnilobe, suhosti, polomljenosti kot v naših trgovinag, meso je tam shranjeno res v hladilnikih, prodalalci ga prijemljejo z rokavicami. Pred dnevi sem kupil svinjsko meso v Sloveniji, MS in je na njem bil cel pečat mušjih jajc.

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.07.2024 ob 15:54 . gost

      Karel rejsan si bougi kakšne blesarije trosiš, mušja jajca so ti pamet požrla.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.07.2024 ob 21:01 naši gost

        Hej Kozic, po moje so za prisotnost bakterije krivi Kučan in njegovi titoisti!!! Zakaj zanemarjate I. J. Janšo nič ga več ne omenjate ??

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.