https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tako je potekala trgatev samorodnice v vinogradu pri Beltincih

06.09.2024 ob 14:00  

Poletje se poslavlja in na vrata že trka jesen, ko se začnejo pospravljati jesenski pridelki na polju, sadovnjakih, vrtovih in v vinogradih. Letošnja trgatev grozdja je zaradi toplega vremena in visokih dnevnih temperatur zelo zgodnja, kar pa se pozna tudi pri sladkorni stopnji.

Člani Kluba ljubiteljev stare kmetijske in ostale tehnike Pomurja so se v sredo, 4. septembra, zbrali na jesenski trgatvi v 300-letnem vinogradu med Beltinci in Lipo. Trgatve so se še udeležila Ivan in Rezika Hajd iz Bistrice ob Dravi in Karl in Nada Nevaolo iz Halbegeinga iz Avstrije ter ostali, ki jih veseli delo v naravi in trganje grozdja.

Predsednik Kluba ljubiteljev stare kmetijske in ostale tehnike Pomurja Ivan Zadravec, sicer lastnik vinograda, je na trgatev povabil člane kluba in druge prijatelje, ki so se trgatve z velikim veseljem odzvali in pomagali potrgati jurko, šmarnico, kliton, izabelo in druge sorte samorodnice.

Kljub temu, da je bila letos zaradi slabih vremenskih razmer slaba letina grozdja, so skupaj natrgali okrog 300 kilogramov grozdja samorodnice.

Po končanem opravilu so se okrepčali z domačimi kulinaričnimi dobrotami, ki sta jih pripravili Marjana Kuzma iz Dokležovja in Helena Cigan iz Beltincev.

Po opravljeni trgatvi so natrgano grozdje odpeljali v Beltince k Ivanu Zadravcu, kjer so iz grozdja stisnili čez 100 litrov sladkega rdeča mošta, del pridelka pa bodo namenili še za grozdni sok. Čez čas bo to vino postalo bio vino, katerega bodo namenili za dogodke in prireditve, ki jih pripravljajo član Kluba ljubiteljev stare kmetijske in ostale tehnike Pomurja.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jože Žerdin

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.09.2024 ob 18:01 gost

      Na trgatvi se jejo dobrote nej pa pica.

      29 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.09.2024 ob 19:16 Hjao na gost

      Z bejlin reklinom se neide v bratvo

      27 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.09.2024 ob 19:54 Ficho81 gost

      Bravo Marki!Mij smo zákon!Boug žijvi Zadrafcovo vijno!Vüpan,ka bon lejko kouštau!

      23 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.09.2024 ob 20:01 stari melinčar gost

      Eni nemrejo ka ne bi bilij poulek .Šli bi če bi po berglaj odili . Pozderec, Laci ,Zadravec ,Cigan in vsi ostali ne svalijo bogme nindri .Nikakšnoga haska nega iz tej prireditev . Končno če se grejo indašnje bratve naj nejdejo ženske oblečene kak pave in na konci pogostitev z družinskimi picami .Nej čűdno te gospe ne vejo delati jestija kak negda ...........

      32 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.09.2024 ob 21:40 mlado stari gost

        Ko je šel k doktori je nucal bergle, pri metanji šodra v mešalec pa lopato, v službi je pa tazlagal kak je direktor nesposoben !

        20 8 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.09.2024 ob 23:30 gost

      300 letni vinograd ?..pa te bi tau mogli načik promovirati,pa z toga vijna nekšo tržno nišo napraviti..Na neven..Ali pa se lažete

      20 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.09.2024 ob 7:28 gost

      To je spet ena farsa o nekem kvazi dogotku. Samo da se lahko pije in je pa dela neko promocijo enim in istim.

      20 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.10.2024 ob 11:32 Domačijn gost

      Tej vsi spadajp pod zgūblene dūjše ! Sami kretenkoji la ščejp ñekaj modrovati ! Vanek v njegpvin črejvlaj je glaven. Koršmit poden od podna !!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.