https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Gaberju potekala državna razstava psov vseh pasem

Gaberje, 23.09.2024 ob 16:00  

Na nogometnem igrišču v Gaberju se je v soboto, 21. septembra, začela velika dvodnevna državna razstava psov vseh pasem, ki je privabila razstavljavce in obiskovalce iz kar 17 držav. Dogodek, ki ga organizira Kinološko društvo Lendava, je pritegnil veliko pozornosti tako v lokalni skupnosti kot med ljubitelji psov iz širše regije.


Na razstavo je bilo prijavljenih kar 942 psov, predstavnikov 150 različnih pasem. Med njimi so tudi redke pasme, ki jih na tovrstnih dogodkih ne vidimo pogosto, kar je še dodatno obogatilo pester nabor štirinožnih udeležencev. Lastniki in njihovi ljubljenčki so se zbrali iz številnih držav, med njimi so bili najštevilčnejši predstavniki iz Slovenije in Madžarske. Poleg teh so bili prisotni tudi razstavljavci iz drugih evropskih držav, kar kaže na mednarodni ugled dogodka.

Razstavljavci in njihovi štirinožni lepotci so se na prestižni razstavi psov potegovali za cenjeni naziv C.A.C.I.B (Certificat d’aptitude au Championat International de Beaute) - kandidata za mednarodnega prvaka v lepoti. Med številnimi pasmami in tekmovalci so sodniki natančno ocenjevali zunanjost, držo in obnašanje psov, pri čemer so morali udeleženci izpolnjevati visoke standarde, da so se lahko potegovali za to pomembno priznanje v kinološkem svetu.

Po končanem ocenjevanju je dogajanje popestril nastop Ekipe vodnikov službenih psov iz Policijske uprave Murska Sobota, ki je navdušil obiskovalce s prikazom vrhunsko usposobljenih psov. Vodniki so demonstrirali, kako psi sodelujejo pri iskanju, zasledovanju ter pri varovanju javnega reda in miru, kar je pokazalo izjemno povezavo med vodniki in njihovimi štirinožnimi partnerji.

Kinološko društvo Lendava, ki je gostilo dogodek, je bilo ustanovljeno leta 1981 in se skozi leta razvilo v uspešno in priznano organizacijo z vrsto pomembnih dosežkov na področju kinologije.

 Društvo je ves čas aktivno na lokalnem in mednarodnem nivoju ter prispeva k razvoju kinološke kulture.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.09.2024 ob 21:18 Birka gost

      A so birke tudi pokazali????

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.09.2024 ob 10:34 smrkci gost

      Človek je nekoč okrotil volka da je lahko dobil psa dan danes pa pes okroti človeka da mu človek služi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.10.2024 ob 11:27 Rep gost

      Što zna, zakoj rušijo pesje igrišče v Fazaneriji?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.