https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

FOKUS

Ivanka Ajlec - direktorica, ki je prepričana v možnosti za uspeh Prekmurja

 

Tokrat smo se v rubriki Fokus pogovarjali z izvršno direktorico Term 3000 Ivanko Ajlec. Lani so, kljub težki situaciji na trgu, v Termah 3000 zabeležili 22-odstotno rast nočitev, v Pomurju pa predstavljajo enega najpomembnejših delodajalcev, saj zagotavljajo okrog 360 delovnih mest. Z delom lanskega leta so zadovoljni, v letu 2012 bodo investirali predvsem v nadgradnjo kakovosti storitev ter učinkovitejše ravnanje z viri in energijo.

Z rubriko FOKUS želimo fokusirati in razkrivati okuse pomurskih vodstvenih kadrov za posel, vodenje in ravnanje s človeškimi viri.

V Termah 3000 so v lanskem letu ustvarili skupno dobrih 361.000 nočitev v hotelih, apartmajih in kampu, kar je dobrih 12 odstotkov več kot v letu poprej. Na domačem trgu so na podlagi intenzivnih prodajnih aktivnostih zabeležili 22-odstotno rast nočitev, nočitve iz tujih trgov so rasle 3,5-odstotno. Rast tujih nočitev smo zabeležili na trgih Nemčije, Češke in Srbije, gosti iz sosednje Avstrije pa so ustvarili podobno število nočitev kot v letu poprej, medtem ko smo upad nočitev zabeležili na italijanskem trgu:

»Zato lahko na preteklo leto gledamo z zadovoljstvom, saj nam je z intenzivnimi trženjskimi napori in prilagajanjem spremenjenemu povpraševanju, kljub zahtevni situaciji na trgu, uspelo obrniti trend gibanja zasedenosti navzgor. Pričakujemo, da bomo letos z združitvijo v enotno družbo Sava Turizem ta trend tudi nadaljevali.«

Skoraj polovica gostov iz tujine

Domači gosti predstavljajo 54-odstotni delež v strukturi hotelskih in apartmajih gostov, medtem ko je 46 odstotkov gostov s sosednjih trgov, med njimi prevladujejo gosti iz nemško govorečih dežel. »V doživljajskem bazenskem kompleksu nas je v lanskem letu obiskalo več kot 170.000 dnevnih obiskovalcev, pretežno Slovencev,« pove izvršna direktorica Term 3000 Ivanka Ajlec.

Ivanka Ajlec (levo)

Terme 3000 ostajajo povezane s krajem in regijo

»Terme 3000 že od nekdaj tesno sodelujejo z lokalnim okoljem in regijo,« razloži Ajlečeva. Tudi po združitvi v enotno družbo Sava Turizem, pravi, Terme 3000 kot destinacija nadaljujejo s svojo vpetostjo v okolje, hkrati pa kot del največje turistične družbe v Sloveniji povečujejo svoj ugled in prepoznavnost.

»V Pomurju še naprej ostajamo eden najpomembnejših in tudi najbolj zanesljivih delodajalcev, ki zagotavlja okoli 360 delovnih mest, pri čemer večina zaposlenih prihaja iz lokalnega okolja in regije,« razloži Ivanka Ajlec. Tudi prihodki, ki jih v občinsko blagajno prispevajo na račun turistične takse, niso zanemarljivi – samo lani je bilo teh prihodkov za 350 tisoč evrov. Zelo pomembni pa so tudi , pove izvršna direktorica, posredni multiplikativni učinki turističnega gospodarstva na ostale gospodarske dejavnosti in malo podjetništvo v regiji.

»Nenazadnje pa svojo podporo lokalnemu okolju izkazujemo z vključevanjem lokalnih ponudnikov na nabavnem področju, vključevanjem njihove ponudbe v oblikovanje privlačnih produktov za goste ter s sponzorsko in donatorsko podporo različnim projektom v kraju, pri katerih pogosto sodelujemo tudi sami. Vključenost v lokalno okolje izražamo tudi z raznolikimi dodatnimi ugodnostmi pri koriščenju naših storitev. Veliko pozornost namenjamo stalnemu oblikovanju takšne ponudbe, ki bo spodbudila lokalno in širše okolje, da nas obiščejo,« pove o povezanosti Term 3000 z lokalnim okoljem.

Privabiti želijo čim več gostov

V Termah 3000 se zavedajo,da gostje, ki jih obiskujejo, k njim ne prihajajo zgolj zaradi njihove ponudbe, ampak jih pritegne tudi destinacija kot taka: »Zato si prizadevamo, da jim destinacijo predstavimo čim bolj privlačno, pri čemer sodelujemo z najrazličnejšimi subjekti v kraju in regiji –lokalne ponudnike spodbujamo k predstavitvam in promociji v naših kapacitetah. Naši gostje se udeležujejo izletov (ogledi turističnih znamenitosti, spoznavajo lokalne kulinarične dobrote, obiščejo turistične kmetije, rokodelce, udeležijo se pohodov in potepov po znamenitih vinskih cestah, obiščejo lokalne vinotoče …).«

»Ob upoštevanju izjemnega naravnega bogastva, kot so termalno-mineralne vode, ter bogate kulturne dediščine, ima Prekmurje zagotovo dovolj možnosti za uspeh, samo izkoristiti jih moramo znati. Pri tem pa je ključno povezovanje in tega se bomo v Sava Turizmu držali tudi vnaprej.«

V letu 2012 še s kakovostnejšo ponudbo

Investicije v letu 2012 bodo, poudari Ivanka Ajlec, usmerjene predvsem v nadgradnjo kakovosti storitev in učinkovitejše ravnanje z energijo in viri: »V letošnjem letu bomo ponudbo doživljajskega bazenskega kompleksa Terme 3000 razširili s kopališko ponudbo za najmlajše obiskovalce, posebno pozornost bomo namenjali stalnemu dvigu kakovosti storitev in ustvarjanju raznovrstnih doživetij ob bogati animaciji.«

Z združitvijo Term 3000, Zdravilišča Radenci, Term Ptuj, Term Lendava, Term Banovci in Sava Hotelov Bled v enotno družbo Sava Turizem d. d. so postali največje slovensko turistično podjetje. »Združeni pod krovno blagovno znamko Sava Hotels &Resorts bo preboj na tuje trge še intenzivnejši, kar je tudi eden izmed ključnih ciljev v letošnjem letu,« napove izvršna direktorica Term 3000 Ivanka Ajlec.

 

PRIPOROČAMO:

VSI FOKUSI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. sotrpin
      15.02.2012 ob 14:05 sotrpin

      V Termah 3000 sem bil lani enkrat,in vam povem da je notranji kompleks bazenov katastrofalno zapuščen in tudi zunaj ni nič boljše.Dobro da večina luči ne gori,in da se ne vidi kaj vse je odlomljeno,odtočne rešetke so opognjene in nevarne za vreznine,polovica tušov ne dela že nekaj let,na vodno masažo čakaš,kak sahara dež,vklopijo se vsake pol ure.Leseni deli so dotrajani,kajlice polomljene,glavnem imel sem občutek da se tu v obnovo ne vlaga nič.Tako je to "Pumurci,"mi delamo za majhne denar,smetano pa pobirajo drugi iz osrednje Slovenije.Za njh je pomeben kapital in jim je za Pomurje malo mar.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. amazone
      15.02.2012 ob 17:56 amazone

      Še ena od Bencikovih zagovornic...torej ista smer. Zdaj kda je že vse v Kranji oziroma na Blejdi bi tudi tej trbelo poslati. Na žalost B.....a nišče nešče imeti nej v Pomurju, kaj šele kje drugje, zapraviti zna vsakši.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.