https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Ferencovo senje privabilo številne obiskovalce v Turnišče

Turnišče, 04.10.2024 ob 12:34  

Na parkirišču tovarne Planika v Turnišču je danes, 6. oktobra 2024, potekalo tradicionalno Ferencovo senje. 


Raznolika sejemska ponudba je obiskovalcem omogočila, da so se seznanili z lokalnimi izdelki in kulinaričnimi dobrotami. 

Dogodek je bil obogaten z živo glasbo ter odlično kulinarično ponudbo, kjer so lahko obiskovalci uživali v glasbenih ritmih in okusih domačih jedi. Posebnost letošnjega senja je bil sprejem 12. prekmurske vinske kraljice, Nuše Horvat, ki je zaznamoval praznični trenutek za vse ljubitelje vina.

Tradicionalno je potekala tudi povorka folklornih skupin, ki je pričarala pristno vzdušje z narodnimi plesi in pesmimi. Pred občinsko stavbo pa je potekala trgatev potomke stare trte, kjer so tudi obiskovalci lahko sodelovali. 

 

Organizator dogodka je Občina Turnišče v sodelovanju s številnimi lokalnimi društvi, med njimi PGD Turnišče, KD Štefan Raj Turnišče, Vinogradniško sadjarskim društvom Turnišče in Društvom kmetic Turnišče.

Samo ime Ferencovo senje izhaja iz tega, da je sejem vedno potekal na god sv. Frančiška Asiškega, ki je 4. oktobra. Turnišče je bilo že v preteklosti znano po raznih sejmih. Temu je pogojevala predvsem pomembna lega kraja, saj so skozenj potekale pomembne gospodarske poti, tako je kraj postal tudi pomembno gospodarsko in kulturno središče. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.10.2024 ob 15:56 naš ati je pravo gost

      Končno ena pametna prireditev nekaj za vse .

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.10.2024 ob 16:04 Dod gost

      Vij kolesari ste normalni? Ka ste fajnšček meli? Pol prekmurja se z vas smeji😄

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.10.2024 ob 17:14 gost

      V to tornišči posranun je itak vse mimo pameti. Nikoli niso sposobni narediti nekaj pametnega z neko nitjo povezanosti. To pa je vse skup nametano kak če bi spet neurje skup pomelo to prireditev. Najbolj debilni so pa tisti ki z to neko kao vinsko vilo stojijo. Keri je župan kupil titolo ker je njegova hči. Že zdaj jo uči kako se dela korupcija z roko v roki.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.10.2024 ob 17:43 ....... gost

      ovi spremljevalec vinske dekline je pa ridnu "zažarjeni", takšu farbu ne dubijš ge šti, čista Bordo De Franse.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.10.2024 ob 17:55 gost

      Ti keri je zažarjeni je še v glavi 5 krat bolj zažarjeni. Dobu ka ta poleg njega Nej ta spadnula od vinski hlapov.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.