https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slavko Gaber predstavil vizijo šolske reforme v Murski Soboti

25.10.2024 ob 13:14  

Na 85. Vanekovem večeru, ki se je odvijal v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota, je Slavko Gaber, priznani sociolog in nekdanji minister za šolstvo, delil svoje poglede na nujnost prenove slovenskega izobraževalnega sistema.


Gaber, ki je znan po svojih bogatih izkušnjah v šolstvu, je poudaril, da vprašanje sprememb ni več vprašljivo, temveč se postavlja vprašanje, v katero smer naj se te razvijajo. “Ključni temelji prihodnjega razvoja naše države ležijo v izobraževanju,” je dejal.

Nepogrešljiva prenova vzgojno-izobraževalnega sistema

V okviru dogodka je Gaber poudaril svoje dolgoletne izkušnje in potrebo po povezovanju pedagoških pristopov z znanstvenim raziskovanjem. Ob tem je opozoril, da je dokument "Partnerstvo za kakovosten in pravičen vzgojno-izobraževalni sistem", ki ga je pripravil skupaj s somišljeniki, alternativna vizija šolske reforme. Dokument kritizira obstoječi vladni program ter poziva k razmisleku o dolgoročnem razvoju izobraževanja v Sloveniji.

Gabrova sporočila o nujnosti reform

Na dogodku sta moderirala Jolanda Lazar in Marjan Šiftar, predsednik uprave Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija, ki je dogodek tudi organizirala. Gaber je prejel podporo prvega slovenskega predsednika Milana Kučana, ki je priznal pomembnost Gabrovih prizadevanj.

V zaključku je Gaber opozoril na kritično stanje v izobraževalnem sistemu, kjer je poudaril, da so otroci vsak dan v razredu in potrebujejo učitelje: “Otroci nimajo čakalnih vrst.” S svojim nagovorom je prisotnim jasno sporočil, da so reforme nujne, če želimo mladim generacijam omogočiti ustrezno pripravo na prihodnost.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Jože Glažar

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2024 ob 11:04 čarovnica gost

      Ne bo se začel tridnevni spektakel Ples – noč čarovnic v dvorcu Rakičan, saj je nastopil "gaber" v MS, kar prinaša zlovešče napovedi !

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.10.2024 ob 11:09 gost gost

      ŠE TOGA TRBEJ PRI NAS LAČEN JE POSTAL SLIKAT PA JEST TO JE VSE ZA CESTE SE BRIGAJTE V PREKMURJI

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.10.2024 ob 11:22 Juss gost

      Viziji bi naj sledil ko je bil minister, ne zdaj, ko lahko samo laja v polno luno. Standard pri nas. Najbolj so vsi pametni ko marsikaj že zajebejo.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.10.2024 ob 11:59 123 gost

      Zakaj pa Ižakovci brez komentarja, debeli virag se razpoči

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.10.2024 ob 13:00 gost gost

      ŠTO PLAČA ELEKTRIKO MESTO GE TEJ BREZ VEZE MUTIJO ČI ŠTO DRUGI PA NEMRE SVAŠTA SO PLAČALI ZAKUSKO IZ SVOJEGA ŽEPA

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.10.2024 ob 10:18 ....... gost

      Ti Gaber je že bil pri spremembah strategije osnovnih šol 2004 leta s tremi ločitvenimi pizdarijami npr. pri matematiki, kjer je oni v tretji skupini (manj zahtevno znanje) prav tako z malo znanja in oceno 5 lahko šel v srednjo šolo, tam pa pogrnil v prvem mesecu. Vse to odpeljati na odpad slabe zgodovine, seljačine posrane.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.10.2024 ob 18:50 osnovnošolka gost

        Po končani osnovni šoli nepismena in brez znanja poštevanke, v "golbinjeki" pridobila visoko dodano vrenost, da se lahko ponuja vsakemu mimoidočemu.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.10.2024 ob 13:20 Nadica gost

      Dovolj škode je naredil. Naj se umiri.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.10.2024 ob 19:52 gost

      Gaber je pa res zadnji, ki lahko razpreda o šolstvu. Enkrat ga je raz.jebal into bo dovolj!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.