https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V ŽIVO: V Lendavi poteka osrednja slovesnost ob 28. prazniku Občine Lendava

Gledališka in koncertna dvorana, 25.10.2024 ob 18:00  

Občina Lendava v Gledališki in koncertni dvorani obeležuje svoj 28. občinski praznik. 

Na prireditvi bodo podelili občinska priznanja posameznikom, ki so s svojimi dosežki pomembno prispevali k razvoju in prepoznavnosti občine. Na odru nastopajo Komorni pevski zbor Vita Lendava, tamburaška skupina Hrvaško kulturnega društva Pomurje in uveljavljena glasbenica Lucija Šetar.

Naziv častnega občana Občine Lendava za leto 2024 prejme Drago Ivanuša, priznani Lendavčan, slovenski skladatelj filmske in gledališke glasbe, pianist in harmonikar ter eden izmed najdejavnejših slovenskih glasbenih ustvarjalcev.

Osrednjo slovesnost lahko spremljate v spodnjem videu.

Plaketo Občine Lendava za leto 2024 prejmeta Zolti Kepe, višji kustos Galerije-Muzeja Lendava, za prispevek k ohranjanju in promociji lokalne kulturne dediščine in Dušan Zver, predsednik Sveta Mestne skupnosti Lendava, za trud in predanost pri delu za dobrobit lokalne skupnosti.

Priznanje Občine Lendava za leto 2024 prejmeta Cvetka Hojnik, priznana slikarka iz Lendave, za svoj umetniški prispevek k lokalni umetnosti in Franc Horvat Meštrovič, raziskovalec, kronist zgodovine in športni delavec, ki je s svojo predanostjo pustil neizbrisen pečat na področju nogometa v lokalnem in širšem okolju.

Priznanje za najlepše urejeno naselje v občini Lendava za leto 2024 prejme naselje Čentiba.

    Fotogalerija