https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Drobne in Vizinger verjameta v uspeh, Mura pripravljena na sobotni derbi

Fazanerija, 25.10.2024  

Mura se po bolečem porazu v Celju pripravlja na novo zahtevno tekmo, kjer bo v Fazaneriji gostila ekipo iz Maribora. Trener Oskar Drobne pričakuje, da bodo njegovi varovanci proti Mariboru tokrat pokazali drugačno, bolj borbeno podobo.


Mariborčani so premiero novega trenerja Boštjana Cesarja kronali z zmago v Šiški, medtem ko Mura ostaja v nizu brez zmage, ki zdaj traja že štiri tekme, kar dodatno vpliva na psihološko stanje ekipe. Drobne je pred derbijem priznal, da je poraz v Celju pustil psihološke posledice, a verjame, da ima njegova ekipa dovolj kakovosti, da lahko na domačem igrišču preseneti Mariborčane.

»Tekma v Celju je bila lepa in zanimiva, žal pa se nismo veselili. Bili smo blizu, morali bi jo zaključiti, vendar se takšne stvari dogajajo. V tem tednu smo videli, da se to ni zgodilo samo nam, ampak se dogaja tudi večjim ekipam. Ko izgubiš samozavest in gre ena stvar narobe, se usuje plaz napak, kar se je zgodilo tudi nam,« je povedal Drobne in še dodal: »V tem tednu smo delali predvsem na tem, da se glava zbistri. Fantje se zavedajo, da je rezultat boleč, to so pokazali z govorico telesa. Pristop v tem tednu je bil glede tega odličen in zato s pozitivnimi mislimi gledamo naprej.«

Prav tako je pojasnil, da klub še vedno računa na vse igralce, vendar je zaradi preširokega kadra, ki šteje kar 26 igralcev, prišlo do odločitev o zmanjšanju ekipe. Glede Spiridonovića je razložil, da je bil dogovor o njegovem odhodu sprejet že prej in ni povezan s porazom v Celju, saj igralec ni več ustrezal potrebam kluba.

Mura se bo v nadaljevanju sezone osredotočila na mlajše igralce in lastne reprezentante, saj želi klub povečati priložnosti zanje. Tudi igralci na posoji niso v dolgoročnih načrtih kluba, kar Drobne vidi kot priložnost, da si poiščejo nove klube, če želijo redno igrati in napredovati kot mladi reprezentanti.

Dario Vizinger je po porazu v Celju dejal, da kljub slabemu občutku iz tekme izhajajo tudi pozitivne stvari. Mura je namreč v prvem delu tekme igrala dobro, a je kasneje sledil padec, ki ga je Celje izkoristilo. Vizinger, ki je za Muro dosegel oba zadetka, verjame v sposobnosti ekipe in poudarja, da so se na Maribor dobro pripravili in analizirali njegove prednosti ter slabosti. Ekipa je osredotočena na zmago, saj vidi priložnost v izkoriščanju njihovih šibkih točk. V primerjavi s soboško obrambo pa je Maribor v Ljubljani ohranil nedotaknjeno mrežo.

»Novi trener je prinesel novo energijo, moramo pa gledati nase. Kot sem že dejal, smo jih analizirali, vemo, kje so morda ranljivi in to moramo izkoristiti,« je dejal Vizinger in dodal »V vsako tekmo gremo, da osvojimo tri točke, res pa je, da smo zdaj nanizali nekaj slabših rezultatov. Igra morda ni bila tako slaba, kot so bili rezultati. Mislim, da zdaj ni boljšega nasprotnika, kot je Maribor pred našo publiko. Moramo pokazati karakter, se dvigniti iz tega in se pokazati v najboljši luči.«

Foto: Peter Dominko

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2024 ob 17:24 tresla se gora rodila se miš gost

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.10.2024 ob 18:18 AJAJAJAJAJ gost

      Seveda so pripravljeni, kot vsako tekmo, NA PORAZ.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.10.2024 ob 8:07 gost gost

      DROBNE VERJAME V ODHOD ČI GNES FASAJO NI VSAK ZA TRENERJA PTICA SELICA

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.