https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: V Gaberju uradno odprli novo telovadnico in prenovljene šolske prostore

Gaberje, 25.10.2024 ob 18:05  

V petek, 25. oktobra 2024, se je pri podružnični osnovni šoli v Gaberju odvila slavnostna otvoritev nove telovadnice.

V Gaberju so ob občinskem prazniku občine Lendava uradno odprli novo telovadnico ter prenovljene prostore podružnične osnovne šole. Investicija, vredna skoraj 1,65 milijona evrov, je bila realizirana v dveh fazah.

Trenutno šolo obiskuje 26 učencev od prvega do tretjega razreda, ki bodo s prenovljenimi prostori in novo telovadnico pridobili znatno boljše pogoje za učenje in športne aktivnosti.

V prvi fazi projekta so zgradili novo telovadnico, ki obsega 800 kvadratnih metrov in je opremljena s sodobno športno opremo. Dodali so tudi povezovalni hodnik, ki omogoča enostaven dostop do telovadnice iz šolske stavbe. Telovadnico bo uporabljalo tudi približno 30 otrok iz vrtca, ki deluje v okviru podružnične šole Gaberje.

Druga faza projekta je prinesla temeljito prenovo šolskih garderob, sanitarij in tehničnih prostorov, vključno s kurilnico.Obnovljeni prostori bodo učencem in zaposlenim nudili višji standard ter boljše pogoje za delo in šolske aktivnosti. Prenova notranjosti šole je obsegala tudi posodobitev ogrevalnega sistema, ki je sedaj povezan na nov vir energije, ki je del novozgrajene telovadnice.

Projekt sta sofinancirala madžarski sklad Bethlen Gábor Alapkezelő, ki je prispeval 962.000 evrov, ter slovensko ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, ki je dodalo še 500.000 evrov.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2024 ob 18:21 gost

      Dobro da so odprli telovadnico res jo bodo rabili. Prva vrsta si naj lepo rezervira termin.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. Za komentiranje se morate prijaviti!
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      25.10.2024 ob 19:32 Bistričanec gost

      Iskrene čestitke ob pridobitvi in naj vam dolgo služi.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.