https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zadnja letošnja vožnja s kolesi članov društva Dimek Beltinci

28.10.2024 ob 14:00  

Društvo starodobnikov in ljubiteljev starih koles Dimek Beltinci, ki deluje že 22 let in ohranja staro tradicijo starodobnih koles od leta 1927 naprej je bilo v letošnjem letu zelo uspešno, saj so pripravili in se udeležili 15 kolesarskih rallyjev po Sloveniji. S starodobnim kolesi so se udeležili kolesarskih tur po Hrvaški in Madžarski.


Z jesenjo je prišel čas, ko bodo člani društva svoja starodobna kolesa pospravili, očistili in jih z vzdrževanjem pripravili za prihodnje leto, ko se bo na pomlad spet odprla kolesarska vožnja. V soboto, 26. oktobra so se člani društva Dimek Beltinci zbrali na zadnjem skupinskem kolesarjenju po prekmurski ravnici. S starodobnimi kolesi so se zbrali v Beltincih pri gostilni Duh in potem pot nadaljevali po kolesarski stezi proti Odrancem in Črenšovcem.

Med vožnjo so se še ustavili pri članu društva Milanu Jaklinu v Črenšovcih. Letošnjo zaključno vožnjo pa sklenili na domačiji Smej iz leta 1927, v Črenšovcih, kjer so se jim pridružili še člani kolesarskega kluba Biciklin iz Koprivnice na Hrvaškem. Kot so povedali ljubitelji starih koles Dimek Beltinci so se člani društva oblekli v svečane obleke, ki so jih pred mnogim leti nosili njihovi predniki, ko so se s kolesi peljali po nakupih, v trgovino, po opravkih v Mursko Soboto, k maši, na proščenje in podobno.

Od tistega časa se tako člani društva Dimek tudi prilagajajo s kolesi in obleko. Nekateri pa so si na kolo naložili ceker spleten iz koruznega ličja v katerega so si dali hrano in pijačo. Vse zbrane udeležence je pozdravil predsednik Društva starodobnikov in ljubiteljev starih koles Dimek Beltinci, Slavko Horvat, ki se jim je zahvalil za vso pomoč na letošnjih kolesarjenjih.

Zaključnega kolesarjenja se je tudi udeležili 83- letni Štefan Virag, dolgoletni član in blagajnik, Janez Pozderec ter Bojan Bohnec iz Beltincev, kateri so bili ustanovitelji društva Dimek Beltinci. Družina Smej se je tudi letos potrudila in vse udeležence zadnje kolesarske vožnje pogostila z bujto repo in domačimi kolinami, s pečenim svinjskim mesom in tremi vrstami krvavic. Na srečanju so obujali spomine na letošnje kolesarske vožnje.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Jože Žerdin 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.