https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Društvo upokojencev Černelavci praznovalo štiri desetletja aktivnega delovanja

Černelavci, 28.10.2024 ob 11:00  

V soboto, 26. oktobra, je Društvo upokojencev Černelavci s slovesno prireditvijo obeležilo 40-letnico delovanja. Dogodka so se udeležili številni člani društva, ki povezuje upokojence iz Černelavec, Kupšinec, Polane in Veščice, ter posebni gostje, ki so počastili obletnico s toplimi besedami in priznanji.


Na svečanem zboru je zbrane najprej nagovoril predsednik Društva upokojencev Černelavci, Jože Puhar, za njim pa je podžupan Timi Gomboc izročil predsedniku društva posebno priznanje ob štiridesetletnici. Slavnostne čestitke je prinesel tudi Milan Osterc, predsednik Pomurske zveze društev upokojencev, ki je društvu podelil plaketo za dolgoletno delovanje. V imenu prijateljskega Društva upokojencev Slivnica, s katerim že več kot 21 let tesno sodelujejo, je toplo pozdravila tudi predsednica Zdenka Bevc – Škof.

Ob jubileju so se člani društva sprehodili skozi bogato zgodovino svojega delovanja ter pripravili kulturni program, ki je prikazal njihovo pestro dediščino in ustvarjalnost. Na prireditvi so nastopili člani mešanega pevskega zbora iz Černelavec, ki že 22 let neutrudno prepevajo pod vodstvom pevovodkinje Marjane Škrilec. Njihova predanost glasbi plemeniti številne prireditve, tako doma kot širše.

Za glasbeno popestritev je poskrbela tudi mlada violinistka Mila Kuhar iz Veščice, ki je navdušila z dvema izvedbama. Otroška skupina Sonček, ki jo vodita mentorici Mateja in Petra, pa je udeležence s prisrčnim nastopom pozdravila in razveselila. Prizadevna tajnica društva je zbrane seznanila z raznolikimi dejavnostmi društva skozi leta, sledil pa je zabavni skeč »Kandidatura za pomembno mesto« v izvedbi Mije Roudi in Edvarda Jakšiča, ki je poskrbel za smeh med občinstvom.

Dogodek se je zaključil s prijetnim druženjem ob pogostitvi, za katero so članice društva spekle domače dobrote in s tem dodale poseben pečat jubilejni obletnici.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Društvo upokojencev Černelavci 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2024 ob 13:39 upokojenci gost

      Pokorne ovce in ovni !!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.