https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

Energy - skupina z Goričkega, ki hrepeni po avtorskem komadu

15.3.2012  

Po štiri mesečni zamrznitvi se na spletni portal Pomurec.com vrača naša stalna rubrika POM-MUZIKA. Danes vam predstavljamo skupino Energy z Goričkega, ki jo sestavljajo fantje v starostnem razponu med 20 in 40 let. Večinoma igrajo na veselicah, obletnicah in porokah, saj je njihov repertuar zelo pester, njihova posebnost pa je stil frajtonarice z bobni.

Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na pota glasbenih karier, ali pa so že precej uveljavljene.

Skupina Energy je še relativno mlada glasbena skupina, saj je bila ustanovljena šele leta 2009, originalna zasedba pa je obstajala samo eno leto. Od leta 2010 je zasedba nekoliko spremenjena, skupino pa sestavljajo Grega Šavor (klaviature, frajtonarica, vokal), Gašper Šavor (bas kitara), Anton Omar (vokal), Marko Vučko (kitara, vokal), Tomaž Ficko (bobni, vokal) in Sandi Fartek (bobni).

Za sabo imajo številne nastope po celi Sloveniji, za kar je zagotovo pripomogel njihovov lanski uspeh, ko so na zmagali na prireditvi Zeleni vikend v organizaciji Radia Zeleni val, kjer so po glasovanju poslušalcev poastali najbolj obetavna glasbena skupina.

Kdaj se je pričela vaša pot in kako ste si izbrali ime skupine?

Naša pot se je pričela pred tremi leti, ko smo prišli na idejo, da bi naredili narodno zabavno skupino. Glede imena smo se dolgo tuhtali, kaj bi bili. Potem pa je na eni od vaj imel naš bivši bobnar Tomaž pulover z napisom Energy in tako se je porodila zamisel, da bi nam to ime glede na naš karakter in zvrst glasbe, ki jo igramo, tudi pristajal. In tako smo postali skupina Energy.  

Kakšno glasbo vse igrate in katera vam je najljubša?

Igramo več zvrsti glasbe od narodne, kjer je v ospredju frajtonarica, slovenske zabavne, veliko preigravamo tudi hrvaško zabavno glasbo,stari jugo rock in še marsikaj bi se našlo … Torej je naš repertuar zelo pester, naša posebnost pa je stil frajtonarice z bobni.

Kje ste imeli svoj prvi koncert in kakšni so bili vaši občutki takrat?

Naš prvi koncert je bila veselica domačem kraju. Moram priznati, da so bili občutki dobri, saj je bil odziv publike zelo pozitiven in smo na ta način postali še bolj motivirani za nadaljnjo delo in razvoj samega benda.

Kateri koncert do danes bi izpostavili morda kot najboljšega?

Za nas glasbenike je vsak nastop - koncert nekaj posebnega, tako da bi se težko opredelil, kateri bi bil najboljši, vendar če že morem izpostaviti enega, potem bi bil to naš nastop v Stični na Dolenjskem, ko smo igrali na prireditvi Zelenem vikendu, ki ga prireja Radio Zeleni val. 

Na omenjeni prireditvi ste postali najbolj obetavna glasbena skupina. Kaj vam pomeni ta zmaga in kaj vam je ta zmaga prinesla?

Na tekmovanju Daj nam svoj glas Radia Zeleni val smo se predstavili z skladbo Brez nje od skupine Nova  legija in na koncu tudi zmagali, ter prejeli pokal za najbolj obetavno glasbeno skupino v letu 2011. Ta zmaga nam pomeni veliko, saj smo dobili potrditev, da delamo dobro in smo na pravi poti.

Igrali ste že marsikje po Sloveniji in tudi v Avstriji, kako ste sprejeti drugje v primerjavi s Prekmurjem?

Res je, da igramo tudi onkraj meja in moram povedati, da je res lepo doživetje, ko igraš v tujini in te ljudje zelo lepo sprejmejo ter ti z veseljem prisluhnejo. Je pa res, da je doma pa najlepše.

Morda bi z našimi bralci delili kakšno zanimivo prigodo s koncerta ali vaj?

Veliko je raznih prigod, vendar mislim, da bi bilo boljše, da se vaši bralci udeležijo kakšne naše veselice in da skupaj doživimo kako zanimivo prigodo.

Za zdaj še nimate lastnega komada, kdaj ga nameravate narediti?

Že nekaj časa je prisotna želja po lastnem avtorskem komadu. Upam in si želim, da se nam ta želja v bližnji prihodnosti tudi uresniči.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?

Naši načrti za prihodnost so, kot sem že omenil naš prvi samostojni komad in čim več nastopov tako doma kot v tujini.

 

PRIPOROČAMO:

 VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.03.2012 ob 19:59 gost

      zelo dobro

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.03.2012 ob 23:28 zetor gost

      ja ali nemreš na zadnji slike v kratkih hlačah špilati kitare :) malo smešno nei :D

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.03.2012 ob 8:20 čebelica gost

      zelo dobra skupina, saj parkrat bila na njinovi veselici- fešta prava, sicer pa so fantje sposobni, pa do po moje še daleč prišli- je pa pohvalno, ka je nastano članek tudi od njih- nasplošno opažam, ka Agica poskrbi, ka se zača pisati tudi malo o tem delu Goričkega- hvala!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.03.2012 ob 14:12 fifi gost

      Odlično, dečki.. igrali so na moji poroki in če bi se še enkrat poročila bi izbrala prav njih... Le tako naprej...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.03.2012 ob 13:21 gost

      glupa usrana hrvatija, kaj res ne premorete slo repertoarja.. narodne pa kar na miru pustitem, da vas ne bo kdo tožo..to ni podobno ničemer.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.03.2012 ob 16:24 gost

      rejsan nakam žalostne komade špilate, to more biti fejst žalostno gostuvanje..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.03.2012 ob 16:28 gost

      vi te še dugo hrepeneli...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.03.2012 ob 22:33 gost- gost

      mislim da sta kar pošteno dobro zašpilane obe pesmi

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.03.2012 ob 16:39 olga gost

      dečki špilajo zelo dobro, ne igrajo samo hrvatijo, ampak vse..poglej si na you tube... so eni izmed boljših skupin v Prekmurju... Naj vam te negativne kritike dajo samo voljo in več energije za naprej...

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.03.2012 ob 18:57 gost

      nekaterim je slon očitno v uho prdnil..kakšni so potem šele ostali bendi v Prekmurju, če so tile eni boljših..ne ga srat..lepo vas prosim.zaenkrat ne bom našteval slabosti benda, če bo pa potrebno pa bom podrobno podal analizo. l.p.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.04.2012 ob 22:37 AdidAs gost

      Gost, (ki si podal komentar 23.3.2012 ob 18:57) bilo bi dobrodošlo, da se vsaj predstaviš, da lahko poznavalci glasbenih voda tvoj komentar opredelijo ali je sploh vsebini primeren, kajti to je ključnega pomena za tako nepremišljeno kritiko. lp, AdidAs.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.