https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V radgonskem Reflexu zagnali proizvodnjo na novi liniji, dobiček želijo povečati na milijon evrov

Gornja Radgona, 19.03.2012 ob 9:55  

V Reflexu so v minulem tednu zagnali proizvodnjo na novi liniji za proizvodnjo troslojnih izolacijskih stekel. Prodreti želijo tudi na nemški trg.

Robert Krempl, direktor in lastnik Reflexa, je za Finance povedal, da so kljub težkim časom v gradbeništvu, zmogljivosti v Reflexovi proizvodnji dobro zasedene. Po lanskih 32 milijona evrov dohodkov, jih letos načrtujejo 36 milijona evrov. Najpomembnejši še vedno ostaja domači trg, prizadevajo pa si, da bi povečali prodajo na tujih trgih, najbolj v Avstriji in Nemčiji.

Največ proizvodov gre v Gorenje

Reflex s sedežem v Gornji Radgoni, podjetjem za konstrukcije v Poljčanah in servisnim podjetjem v Murski Soboti, trenutno zaposluje 356 delavcev. Podjetji imajo še na Hrvaškem in v Srbiji. Naložba v novo linijo, zdaj že njihovo drugo linijo za troslojna izolacijska stekla, je posledica velikega povpraševanja po teh steklih. Kot je za Finance med drugim pojasnil Krempl, so ta stekla dober izolator, zaradi vse dražje energije pa se po njih veliko povprašuje. Kupujejo jih tako domači kot tudi tuji proizvajalci oken, steklenih fasad in za izolacijo hladilniških steklenih vitrin. Linijo za dvoslojna izolacijska stekla so preselili v Mursko Soboto, na njenem prejšnjem mestu je sedaj nova linija.

Načrtujejo 1,4 milijona evrov čistega dobička

Lanskih 200 tisoč evrov čistega dobička, želijo letos povečati na 1,4 milijona evrov. "Lani smo morali zaradi plačilne nediscipline kupcev s področja gradbeništva odpisati za več kot milijon evrov terjatev. Upamo, da takih odpisov letos ne bo več," pravi Robert Krempl. 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.