https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V Ljutomeru se odpirajo nova gradbišča, županja Radiu Maxi tokrat dovolila snemanje seje

Ljutomer, 26.04.2012 ob 10:28  

Včerajšnja 13. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer je potekala v smeri verbalnega medsebojnega obračunavanja posameznih članov OS. Županja Olga Karba je Radiu Maxi tokrat dovolila zvočno in slikovno snemanje seje v celoti.


Včeraj je potekala 13. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer. Člani občinskega sveta so na začetku potrdili zapisnik 12. redne seje s pripombo svetnika LDS-a Aleksandra Kavčiča, ki je predlagal, da se sklep 193 razveljavi, ker ne ustreza temu, kar je bilo izglasovano na prejšnji redni seji. V zapisniku je v 193. sklepu navedeno, da morajo predstavniki Občine Ljutomer, ki so v organe javnih zavodov (svete, upravne odbore ter druge) imenovani kot predstavniki ustanovitelja, v teh organih delovati v interesu Občine Ljutomer.

Ker je Kavčič pri neustreznosti sklepa vztrajal, je strokovna sodelavka Občine Ana Žnidarič pojasnila, da pobude v dobesedni  obliki ni bilo možno oblikovati v sklep, županja pa zagotovila, da zadeva vsebinsko ustreza pobudi, ki je bila na zadnji seji podana. Dodala je, da v kolikor se kdo s tem ne strinja, se lahko posluži pravnih mehanizmov za presojo ustreznosti.

Občina uspešna pri pridobivanju nepovratnih sredstev

Ob pregledu realiziranih sklepov 12. redne seje je županja vse prisotne opozorila na dve gradbišči, ki se bosta v kratkem odprli, to sta izgradnja fekalne kanalizacije v dolžini 3506 m na območju naselja Pristava in delu naselja Stročja vas ter rekonstrukcija dela lokalne ceste Stročja vas – Podgradje. Za oba projekta je občina na razpisih pridobila nepovratna sredstva, in sicer za prvi projekt bodo dobili 100 odstotkov povrnjenih sredstev, za drugega pa so upravičeni do 85 odstotkov povrnjenih stroškov.

Kje koga čevelj žuli

Svetnik Damjan Bogdan je opozoril na pomanjkljivo pošiljanje gradiva za seje v elektronski obliki. Opozoril je na izostanek določenih prilog v elektronski obliki in zahteval, da se manjkajoče priloge predstavnikom medijev, ki so prisotni na seji, nemudoma priložijo, kar pa se ni realiziralo.

Med podajanjem vprašanj in pobud članice in članov občinskega sveta so se pokazali nekateri medosebni konflikti med člani.

Med drugim se nekaterim zdi sporno to, da je bil Damjan Bogdan na prejšnji seji kot predstavnik občine izvoljen v svet zavoda Zdravstvenega doma, kjer je sicer tudi zaposlen. Menijo, da ne more objektivno predstavljati interesov občine v ustanovi, ki je njegov delodajalec. Kot je pojasnila županja Karba, je Občina o tem že zaprosila za mnenje protikorupcijsko komisijo, ki je svetovala, da naj bi se takim situacijam izogibali.

Jože Klemenčič je županji očital, da pri odgovarjanju na nekatera vprašanja namesto jasnih odgovorov spretno obrača diskusijo.

Ker so konflikti med posameznimi člani občinskega sveta na seji prešli v medsebojno verbalno obračunavanje, je član Janez Kardoš zaprosil županjo, naj na tej točki dnevnega reda medsebojnega obračunavanja ne dovoli.  

Sprejemnanje sklepov potekalo mirno

Ko so se strasti nekoliko umirile, so predstavili zaključni račun proračuna občine Ljutomer za leto 2011, potrdili poslovne rezultate posrednih proračunskih uporabnikov za leto 2011 (šol, vrtcev, knjižnice, ŠIM-a) ter poročila o izvajanju gospodarskih javnih služb v občini Ljutomer za leto 2011 in soglasja k poslovnim načrtom za leto 2012.

V nadaljevanju seje so člani občinskega sveta odločali tudi o potrditvi negativnega mnenja Občine Ljutomer k predlogu državnega prostorskega načrta za daljnovod Cirkovce – Pince, o nasprotovanju ukinitve in zaprtja Krajevnega urada Mala Nedelja in o sprejetju lokalnega energetskega koncepta Občine Ljutomer.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.06.2012 ob 10:06 Urko gost

      NADZORNI ODBOR, ZGANI SE! (imeli boste ogromno dela) Zanimivo je slišati kaj pravijo na njen način dela zdaj Prlečke in Prleki, kot je nekoč sama rada rekla. Očitno je, da ji več ne verjamejo, hitro bo prišel čas ko bodo dokončno padle maske Prlečke in Prleki pa si bodo po volitvah odahnili ko bodo prazne obljube nagradili.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.