https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Na Planincah: Oglaševalsko razsodišče reklo ne Židanu

14.05.2012 ob 14:38  

Pritožba poslanca SD Dejana Židana na televizijski oglas Na planincah ni utemeljena, je ugotovilo Oglaševalsko razsodišče.


Tržna znamka ne vsebuje trditve, da gre za slovensko blagovno znamko, prav tako oglaševalec ne navaja, da je oglaševani produkt slovenskega porekla, so izpostavili člani razsodišča.

Oglaševalsko kampanjo francoske družbe Danone, v kateri reklamira novo tržno znamko Na planincah, je Židan označil za hud primer zavajanja potrošnika, saj "se ga s tržno znamko namenoma napeljuje, kot da gre za produkt slovenskega porekla". Zato je vložil prijavo inšpektorjem.

Oglaševalsko razsodišče je primer obravnavalo 23. aprila in razsodilo, da pritožba ni utemeljena. Člani razsodišča ob tem izpostavljajo, da se v oglasu navaja izključno alpsko poreklo surovine.

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2012 ob 21:33 emika gost

      mislim halo...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.05.2012 ob 23:16 fifi gost

      le čevlje sodi naj kopitar ... (F. Prešeren)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.