https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Presenečeni boste, kaj vse lahko očistite z limono

1.11.2012  

Od dezinfekcije mikrovalovne pečice do poliranja žlic in vilic, limona je prava zvezda za čiščenje doma. Zaradi velike vsebnosti kislin ima limona močan antibakterijski učinek s katerim lahko uničite gospodinjske bakterije. Predstavljamo vam nekaj načinov kako vse jo lahko uporabite.

Daje sijaj kovini

Ko gre za medenino, baker ali krom ne bodo nobene kemikalije prišle tako prav kot limona. Jedilni pribor namočite v vodi v katero ste dodali polovico limone, pustite stati nekaj časa nato pribor obrišite. Če pa želite dodaten lesk limono namočite v sol preden jo daste v vodo.

 

Dezinfekcira mikrovalovno pečico

Neprijeten vonj po peki pokovke ali gretju pice lahko enostavno odstranite. V posodo z vodo dodajte na tanke rezine narezano limono in dajte za eno minuto “kuhat” v mikrovalovno pečico. Limonska kislina bo uničila bakterije, limonin vonj pa bo deloval vlažilno in osvežujoče.

 

Očistite kopalnico

Namesto, da kovinska držala za brisače, pipe in podobne stvari čistite z agresivnimi čistilnimi sredstvi uporabite raje limono. Sok 5-6 limon vlijte v prazno stekleničko za pršenje in pošpricajte vse kar želite očistiti. Limonska kislina razgrajuje vodni kamen in raztopi umazanijo. Poleg tega deluje tudi antibakterijsko in razkuževalno.

 

Ročno pomivanje posode

Če vam zmanjka detrgenta za ročno pomivanje posode lahko uporabite limono. Na rezino limone dajte sodo bikarbono in pomijte posodo. Videli boste, kako se bo maščoba topila, lonci in ponve pa bodo dobile lesk.

Foto: sxc.hu

Dezinfekcija spodnjega perila

Dodajte čajno žličko limoninega soka med čistilo v pralnem stroju in limona bo dala svežino spodnjemu perilu in drugim oblačilom.

 

Očistite okna

Štiri žlice limoninega soka zmešajte z vodoin dobili boste odlično kombinacijo za čiščenje oken. Močna limonska kislina raztopi umazanijo in vodne madeže ter pusti okna bleščeče čista.

 

Očistite desko za rezanje

S polovico limone natrite desko za rezanje in pustite delovati deset minut. Limona bo odstranila madeže, bakterije in vonj. Na koncu še enkrat zdrgnite desko z limono in sperite z vodo.

 

Vir: magazin.hr

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.