https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Pet mitov o aknah

13.11.2012  

Ali stres povzroča akne? Ali mastna hrana vpliva na nastanek aken? Presenečeni boste katerim mitom verjamemo ljudje. 

Akne v mladosti so neprijetne, vendar pa akne  pri odraslih ljudeh predstavljajo še večjo stopnjo neprijetnosti. Ko se pojavijo akne  bomo verjeli in naredili vse, da se jih znebimo. Izkazalo se je, da je večina “dejstev” o aknah katerim verjamemo neresnična. Poglejmo nekatera.

 

Mit št. 1: Stres povzroča akne

To pa ne. Če boste zaradi stresa segli po zdravilih za pomiritev je možno, da se bodo ta poigrala z vašimi hormoni, kar pa lahko vodi do pojava aken.

 

Mit št. 2: Čokolada in mastna hrana povzročata akne

Zaradi čokolade in mastne hrane se boste zredili, nobena študija pa ni dokazala, da povzročata akne.

 

Mit št. 3: Vaš obraz je umazan in zato akne

Aken ne povzroča umaznija, zato, če umivate obraz večkrat na dan, prenehajte saj boste s tem samo dodatno razdražili kožo. Namesto tega, zjutraj in zvečer uporabite blago čistilo za obraz, ki vsebuje benzoil peroksid, ki zmanjša odvečno maščobo in salisilno kislino, ki pomaga pri aknah. prav tako ne uporabljajte krp za umivanje, saj so lahko pravo leglo bakterij.

Foto: sxc.hu

Mit št. 4: Sonce pomaga pri aknah

Preveč izpostavljanja soncu povzroči prezgodnje staranje in še huje kožnega raka. Ultraviljolična sončna svetloba poslabša stanje aken.

 

Mit št. 5: Obstajajo zdravila za akne

Žal, zdravil za akne ni. Lahko jih le zdravite in nadzorujete s predpisanimi zdravili.

 

Vir: modernman.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.