https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Znani pogoji za pridobitev Zoisove štipendije

22.11.2010 ob 11:52  

Za pridobitev Zoisove štipendije za dodiplomske študente višjih letnikov ter podiplomske študente so morali vlagatelji doseči povprečno oceno vsaj 9,62 ali pri uvrstitvi med najboljših 5 odstotkov doseči razmerje vsaj 1,23 ali doseči vsaj 5 točk na podlagi izjemnih dosežkov.

Foto: Anže Grabeljšek

Pogoji

Zoisovo štipendijo za šolsko leto 2010/2011 za 2. ali višji letnik dodiplomskega študija oziroma podiplomski študij bodo pridobili vlagatelji, ki poleg splošnih izpolnjujejo naslednje posebne pogoje:

- povprečna ocena 9,62 ali več v preteklem študijskem letu za vlagatelje, ki so Zoisovo štipendijo uveljavljali na podlagi povprečne ocene, 

- zbranih 5 ali več točk na podlagi izjemnih dosežkov, doseženih v preteklih dveh šolskih oziroma študijskih letih, za vlagatelje, ki so Zoisovo štipendijo uveljavljali na podlagi izjemnih dosežkov,

- razmerje med povprečno oceno vlagatelja in povprečno oceno študentov posameznega letnika posameznega študijskega programa vsaj 1,23 za vlagatelje, ki so uveljavljali pravico do Zoisove štipendije z uvrstitvijo med med najboljših 5 odstotkov študentov v generaciji.

Rezultati razpisa do konca novembra

Odločbe o dodelitvi štipendije bodo vlagatelji oziroma njihovi pooblaščenci prejeli predvidoma do konca meseca novembra letos. Štipendija se izplačuje do 15. v mesecu za pretekli mesec. Štipendiji za oktober in november bosta tako izplačani skupaj v prvi polovici decembra 2010.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. vinci
      22.11.2010 ob 12:13 vinci

      Dobro ka so bar podali pogoje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. smesko
      22.11.2010 ob 13:41 smesko

      Nega pejnez zatou so tak viski pogoji.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. lepi
      22.11.2010 ob 13:44 lepi

      @smeško ka nega pejnaz? Tau je sklad, kere ma vedno določeno število pejnaz! problem je ka je te Bolonske sistem zjebo cejlo situacijo, povečana pretočno, težavnost se je zmanjšala.... in ocejne logično drvijo v višave!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.