https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Kickboxerji kluba Pomurje s kar dvema naslovoma državnih prvakov

22.3.2017  

V soboto, 18. marca, se je v Zagorju ob Savi odvijalo državno prvenstvo v Kickboxingu (tatami discipline), kjer je tekmovalo 283 tekmovalcev iz 25 klubov.


Tekmovalci Kickboxing klub Pomurje so dosegli odlične rezultate. Osvojili so kar dva naslova državnega prvaka, imajo pa tudi tri podprvake in eno tretje mesto.

Foto: Kickboxing zveza Slovenije

Disciplina Kick Light

Mitja Šaruga med člani -94 kg je osvojil 3. mesto, premoč je moral priznati v ½ finalu in tako osvojil svojo prvo medaljo na državnem prrvenstvu.

David Lukman med člani -79 kg je osvojil 2. mesto. V finalu je proti odličnemu borcu in reprezentantu Lorberju pokazal odlično borbo in velik napredek od lanskega leta.

Kevin Vučko je postal državni prvak med mladinci -74 kg in je v svoji kategoriji brez problema opravil z vsemi nasprotniki in dokazal, da bo v prihodnje tudi med člani stopal na najvišje stopničke.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Disciplina Light Contact

Alen Žabot je med mladinci -69 kg osvojil 2. mesto. Z odličnimi borbami se je prebil do finala, kjer pa mu je žal zmanjkalo moči in je moral priznati premoč nasprotniku.

Tadej Borko je med člani +94 kg osvojil 2. mesto, kjer je tesno izgubil proti enemu najbolj znanih borcev v Sloveniji v K-1 disciplini, Miranu Fabjanu, ki se je tokrat odločil tekmovati tudi v tatami disciplinah in si pridobil dragocene izkušnje za nadaljnja tekmovanja.

David Žibrat je spet postal državni prvak med člani -89 kg in tako v svoji kategoriji ostal neporažen na državnih prvenstvih že od leta 2010.

Trener Kickboxing kluba Pomurje, David Žibrat, je povedal: "Zelo sem zadovoljen z borbami mojih varovancev, kot trenerja pa me zelo razveseli, da v meni vidijo vzornika in so motivirani, da sem tudi del tekmovalne ekipe na tekmovanjih. Z rezultati se ne obremenjujemo, saj smo načeloma mlad klub z mladimi tekmovalci, ki presenečajo in pokažejo odlične borbe na tekmovanjih, kjer je to najtežje! Verjamem, da bomo našo tekmovalno ekipo še povečali z mladimi fanti, ki že kažejo zanimanje za tekmovanja, upam tudi, da se jim pridruži kakšna punca, katerih v našem klubu prav tako ne manjka. Naslednja preizkušnja bo čez tri tedne v Bosni in Hercegovini, kjer se bomo preizkusili tudi v ring disciplinah."

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.