https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

7 načinov, kako se osvežiti v vročih poletnih dneh

 

Vroči poletni dnevi so tisti, ko nemalokrat iščemo hitro osvežitev, senco ali ohladitev. Zbrali smo 7 predlogov, kako se lahko hitro in učinkovito osvežite v vročih poletnih dneh.

 

1. Hladna voda, naravni sokovi ali negazirane pijače

Ko nastopi poletna vročina je eden izmed najboljših načinov osvežitve zagotovo hladna voda ali katera druga brezalkoholna pijača. Priporočljivo je, da vode spijemo čim več, več krat na dan. V vročih dneh številni prisegajo na hladno pivo ali katero drugo alkoholno pijačo. Pri tem velja vsekakor previdnost, saj večje količine alkohola in poletna vročina ne gredo skupaj. Omislite si lahko tudi brezalkoholno pivo, naravne sokove ali kakšno drugo negazirano pijačo, če je možno z manj sladkorja. 

2. Hladen tuš ali osvežilna kopel

V dneh poletne vročine je še bolj kot sicer priporočljivo, da se večkrat na dan umijemo s hladno vodo, stuširamo ali si vzamemo čas za osvežilno kopel. Sveža voda ob tuširanju namreč poživi telo in nam povrne moči za dnevne aktivnosti. Če nimamo možnosti tuširanja ali daljše kopeli je priporočljivo, da si vsaj večkrat dnevno s hladno vodo umijemo obraz.

3. Kopanje v kopališčih ali urejenih naravnih jezerih, oddih na morju

Ena izmed najbolj učinkovitih pa tudi zabavnih osvežitev v času poletne vročine je nedvomno skok v vodo, naj si bo to v domačem bazenu, obisk kopališča ali oddih na morju. Če bazena nimate doma, se lahko odpravite v bližnje kopališče ali drugo urejeno naravno jezero,  morda pa tudi kam v morske kraje.

Plavanje v bazenu, jezeru ali na morju vas bo vsekakor osvežilo, hkrati boste za svoje telo naredili nekaj koristnega, z družino ali v družbi prijateljev se boste lahko dobro zabavali.

4. Sveže sadje in sadni sokovi

Če razpolagate z domačim sadovnjakom, se lahko v teh vročih dneh osvežite s svežim in domačim sadjem, seveda se lahko tudi sprehodite do bližnje tržnice ali trgovine. Tako boste hkrati poskrbeli za jutranji sprehod, ko še ni pretirano vroče ter zdravo prehrano, kot so domači sveže iztisnjeni sokovi iz sadja in zelenjave.

S tem boste pripravili osvežilen, zdrav, poln z vitamini, okusen in lahek obrok. Sadje običajno vsebuje veliko vode in je zelo primerno za osvežitev v poletnih dneh, saj nas hkrati odžeja, nasiti, in osveži.

5. Zelenjava in solatni krožnik

V primeru, da ste lastnik domačega vrta imate skozi vso poletje dostop do različnih vrst domače, sveže in okusne zelenjave. Seveda si tudi v tem primeru lahko omislite sprehod do bližnje tržnice ali trgovine. Iz zelenjave lahko pripravite okusen solatni krožnik, ki mu lahko dodate še jogurtov ali kakšen drug preliv. Verjetno ni treba dodati, da gre za zdrav in lahek obrok, ki ga lahko priročno shranite v hladilnik in ga zaužijete večkrat dnevno.

6. Izlet na podeželje ali v planine

V najbolj vročih dneh poletja, ko temperatura v nižinah ter še posebej večjih mestih doseže 35 in več stopinj Celzija, je izlet v višje ležeče hribovske predele ali planine več kot dobra osvežitev. Temperatura se lahko poleti z 1000 metri višinske razlike zmanjša za 10° C, iz 35° C v nižjih predelih na prijetnih 25° C v hribovju in planotah, v visokogorju in planinah pa še več.

Tako boste lahko pred vročino in visokimi temperaturami pobegnili na svež podeželski zrak v gozdove ali v planine in s tem hkrati poskrbeli za aktiven oddih ter za svoje zdravje naredili nekaj koristnega.

7. Sprehod v bližnjem parku, gozdu ali ob jezeru

Če izleti v hribovje in visokogorje niso stvar za vas ali za to nimate možnosti, lahko nekaj svežega zraka in hladne sence ujamete tudi v metnem parku, ob tekaški stezi ali sprehodu skozi bližnji gozd. Krošnje dreves v parku zmanjšujejo praviloma višjo temperaturo in vročino v večjih mestih ter čistijo mestni zrak. Še več svežega zraka boste lahko našli v večjih gozdovih, kar lahko izkoristite za sprehod ali aktiven oddih.

Morda pa živite ob bližnjem jezeru ali se lahko tja sprehodite ali zapeljete. Ob hladni vodi jezera in morebitnega gozda v okolici se lahko nekoliko ohladite in spočijete ter obenem poskrbite za aktivnost na prostem.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.