https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kdo je v lanskem letu prejel največ državne pomoči?

16.12.2019 ob 6:00  

V letu 2018 je bilo izplačanih 481,64 milijona evrov pomoči, kar je za slabih 13 odstotkov več kot letu prej. Državne pomoči v Sloveniji so se lani povečale tako v absolutnem obsegu kot tudi v deležu BDP (pomoči so pomenile 1,05 odstotka BDP), kaže poročilo finančnega ministrstva o državnih pomočeh, ki sicer obsega pregled dodeljenih pomoči v obdobju treh let, za leta 2016, 2017 in 2018.

Državna pomoč je tisti javni denar, ki ga različni javni organi, denimo ministrstva, občine ali javni zavodi, selektivno dodeljujejo subjektom, ki delujejo na trgu, s čimer ti subjekti pridobijo gospodarsko prednost pred konkurenti, ki je pod običajnimi tržnimi pogoji ne bi imeli.

Kot so zapisali na Financah se te pomoči lahko delijo različno, na primer v obliki nepovratnih sredstev, oprostitev plačil davkov in prispevkov, ugodnih posojil, garancij ali vložkov kapitala, ki niso skladni s tržnimi pogoji.

Za področji varstva okolja in zaposlovanja 60 % vseh državnih pomoči

Največ pomoči v Sloveniji je v letu 2018 šlo za ukrepe na področju varstva okolja in varčevanja z energijo, in sicer 182,4 milijona evrov oziroma 37,9 odstotka vseh državnih pomoči. Druge po obsegu so pomoči za zaposlovanje, v glavnem namenjene za zaposlovanje in ohranjanje zaposlenih invalidnih oseb, za katere je bilo lani izplačanih 102,9 milijona evrov ali 21,4 odstotka vseh državnih pomoči. Za omenjeni dve področji je bilo izplačanih 60 odstotkov vseh državnih pomoči v letu 2018, kar je sicer manj kot v preteklih letih.

Absolutno so se najbolj povečale pomoči za raziskave, razvoj in inovacije (RRI), in sicer za 21,52 milijona evrov glede na leto 2017. V 2018 je bilo za RRI tako izplačanih 55,92 milijona evrov pomoči. Občutno višje so bile tudi državne pomoči za kmetijstvo z 15,7 milijona evrov več kot v letu 2017 ter regionalne pomoči s slabimi desetimi milijoni evrov več kot v 2017. Večja izplačila so predvsem posledica boljšega črpanja sredstev iz evropskih strukturnih in investicijskih skladov 2014–2020, kar še posebej velja za področje RRI.

Prevladujejo subvencije

Državne pomoči so bile večinoma izplačane kot subvencije (71,3 odstotka vseh državnih pomoči), v letu 2018 je bilo izplačanih 343,6 milijona evrov subvencij. Sledijo pomoči, ki se dodeljujejo v obliki znižanja prispevkov za socialno varnost (82,3 milijona evrov) ter davčnih oprostitev in izjem (43 milijonov evrov) in pomenijo zmanjšanje javnofinančnih prihodkov.

Kdo so največji prejemniki državnih pomoči?

Največji prejemnik državnih pomoči so Slovenske železnice, ki so lani prejele 50 milijonov evrov pomoči. Gre za sredstva za izvajanje obvezne gospodarske javne službe, in sicer za pokrivanje dela stroškov opravljanja storitev notranjega in čezmejno regijskega železniškega prometa.

Med desetimi največjimi prejemniki je tudi invalidsko podjetje Slovenskih železnic SŽ - ŽIP, ki je lani prejelo slabih pet milijonov evrov pomoči, v treh letih skupno pa nekaj manj kot 14 milijonov. Med prvimi desetimi prejemniki državnih pomoči sta še dve invalidski podjetji.

Na drugem mestu po prejetih pomočeh je RTH Rudnik Trbovlje - Hrastnik, kjer gre za sredstva za zapiranje rudnika v likdivaciji. Pomoči so bile namenjene za kritje izrednih stroškov zapiralnih del, sanacijo površin in prezaposlovanje rudarjev.

Trije med večjimi prejemniki so glavnino pomoči prejeli na področju ukrepov varstva okolja, to so Energetika Ljubljana, Talum ter Merkscha furnirnica. Največ pomoči s področja varstva okolja je bilo sicer dodeljenih za proizvodnjo zelene električne energije, dobra petina pomoči pa je bila v obliki znižanja okoljskih davkov.

Kdo je prejel največ glede na namene pomoči?

Na področju varstva okolja so največ sredstev prejeli v Javnem podjetju Energetika Ljubljana. Sledijo Talum iz Kidričevega, Merkscha furnirnica iz Celja, Bio-elekt, družba za pridobivanje električne energije ter Petrol.

Na področju zaposlovanja se državne pomoči za zaposlovanje skoraj izključno namenjajo za zaposlovanje in ohranjanje zaposlitve invalidnih delavcev. Največ sredstev za zaposlovanje so prejeli HTZ, invalidsko podjetje iz Velenja, SŽ-ŽIP, Gorenje I.P.C., Invalidsko podjetniški center, Salomon, podjetje za zaposlovanje invalidov, proizvodnjo, posredovanje in storitve iz Ljubljane ter IPPS, Invalidsko Podjetje Pošte Slovenije.

Pri raziskavah, razvoju in inovacijah je največji prejemnik državne pomoči Univerza v Ljubljani. Sledijo ji Institut Jožef Stefan, Iskratel, Kemijski inštitut ter Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani. V kategoriji regionalne pomoči sta največ sredstev prejela Magna Steyr in Revoz. Sledijo jima Gorenje, Hella Saturnus ter Yaskawa Europe Robotics.

Pri pomočeh za kmetijstvo je prejemnik največ pomoči Futura DDB, ki je sicer oglaševalska agencija. Na Futuri pojasnjujejo, da pri njihovem sodelovanju s kmetijskim ministrstvom ne gre za državno pomoč, ampak za plačilo za izvajanje nacionalne kampanje Naša super hrana, za katero je bila Futura izbrana na javnem razpisu. Na seznamu prejemnikov največ pomoči v kmetijstvu pa so še Evrosad, Zavod za gozdove Slovenije, Sadjarstvo Blanca ter Avsec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.12.2019 ob 9:04 čondraš gost

      Zavajate javnost... Kdo je v lanskem letu prejel največ državne pomoči? 1. Zigani 2.Šiparji. 3.Bosanci

      18 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 9:25 gost

        Čondraš, nisem vedel, da je Panvita, ki je v zadnjih desetih letih dobila 32 milijonov evrov subvencij in še kaj, v lasti ciganov, Šiptarjev in Bosancev. Lahko poveš kdaj se je ta zamenjava lastništva Panvite zgodila?

        19 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 11:26 čondraš gost

        nič novega od tebe Debeli, veliko tega ne veš...še enkrat samo zate naslov članka...Kdo je v lanskem letu prejel največ državne pomoči? Daleč največ socialnih transferjev, nepovratnih sredstev, subvencij, odpisov dolgov itd...so od države dobile omenjene skupine državljanov. Panvita ni dobila 10 procentov tega kaj omenjeni poberejo. Bo ?

        7 16 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 13:09 gost

        Čondraš, kje si ti to videl? NA JANŠEVI TELEVIZIJI?????? DAJ PREBERI SI KAKŠEN ZAKON O TEM KDO LAHKO DOBI SOCIALNE TRANSFERJE, SUBVENCIJE, ...... , DA NE BOŠ TROLAL JANŠEVIH LAŽI. So Lovšin, Časar, Raščan, Polanič, Pavlinjek, Podlunšek, Batagelj, Boscarol, Bavčar, Tovšakova, Petan, Madyar, .......... cigani, Šiptarji ali Bosanci?? NISO.

        16 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.12.2019 ob 9:21 gost

      Nepopoln in zavajajoč članek. Največji prejemniki ( posamezniki ) nepovratnih sredstev, subvencij, denarja za zaposovanje starejših in podobno v kmetijstvu in v drugih panogah sploh niso navedeni. Koga oni tu farbajo?? Nevedno rajo.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.12.2019 ob 11:02 gost

      Zakaj se nikjer ne napiše kelko pomoči dobijo cigani ??? ker je znesek ogromen, v popisu prebivalstva leta 2002 se je za cigana opredelilo samo 3.246 državljanov Slovenije (to je uradni podatek) in zakaj se ne bi smelo znati koliko jih dobiva, saj dobivajo naš denar vseh davkoplačevalcev.

      8 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 11:11 gost

        Ti si pač en nešolani desni primitivec. Motijo te cigani, migranti, neverniki, drugače misleči, levičarji, tisti, ki se drugače oblačijo, tisti, ki poslušajo hrvaško in bosansko glasbo, vsi, ki niso tako zabiti in taki kot si ti. Moti te, da nekdo, ki ni sposoben za delo ali ga NIHČE NOČE ZAPOSLITI, dobi nekaj evrov, ne motijo te pa kmetje in podjetniki, ki dobivajo na milijone evrov. NE MOTI TE, DA JE PANVITA DOBILA V ZADNJIH DESETIH LETIH 32 MILIJONOV EVROV SUBVENCIJ ( vemo kdo je lastnik Panvite ), Moti te par deset tisoč evrov, ki gre za Rome. PRIMITIVEC ZAGAMANI.

        18 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 11:28 čondraš gost

        Ziganov je v Sloveniji okoli 10.000, spet zavajujoči podatki in vsako leto se jih še namnoži xy in naseli s Srbije, s Kosova itd...številke gredo v nebo kot tudi socialni transferji za omenjene. Koliko z juga jih še ilegalno prebiva po romskih naseljih, ne vemo.

        9 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 15:50 gost

        Čondraš, ti si tako zabiti, da ne veš niti tega, da mora biti prejemnik socialne pomoči državljan naše države ali pa mora imeti dovoljenje za stalno prebivanje pri nas in stalno prebivališče pri nas. Da pa to dovoljenje dobiš moraš pa imeti zagotovljen vir za preživljanje. Niti tega ne veš, da se socialna pomoč podeljuje največ za eno leto, izjeme so osebe, ki so trajno nezaposljive ali starejše osebe. Če odklonijo ponujeno delo, se jim socialna pomoč ukine in dalj časa ne morejo ponovno zaprositi zanjo. SI POPOLN DESNI NEVEDNEŽ, BUTEC Z GOSTILNIŠKO DEBATO BABA ČULA, BABA REKLA.

        10 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.12.2019 ob 12:18 gost

      MAJMUNJE --se oglašajo!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.12.2019 ob 12:47 piki gost

      Uboga raja. Spet so vam vrgli kost in spet se tepete med seboj in se kregate za oslovo senco. Le kdaj vam bo kapnilo, da so socialni prejemki kapljica v morje glede na to, koliko milijonov si razdelijo določeni vplivni ljudje. In večina vas tudi ne loči med subvencijami in socialnimi transferji. Namesto, da bi držali skupaj se kregate, ker ste nekateri fauš, da pač nekdo dobi nekaj stotakov, ki jih porabi za hrano in ostale osnovne življenjske stvari. Če bi bolje pogledali bi videli, da železnice dobijo desetine milijonov za posodobitev. Od tega si določeni podizvajalci odrežejo lepo pogaačo. Pa naj si jo. Ampak večina vas vidi nekoga, ki dobi 300 EUR socialne pomoči. Tistih, ki si razdelijo nekaj milijonov pa očitno ne vidite. Uboga raja.

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 13:15 čondraš gost

        Ti debeli imaš v osnovi velik problem v razumevanju pomena teh socialnih transferjev . Visoki socialni transferji lenuhom in državnim parazitom, dajejo v nič tiste ki hopdijo trdo garat za ves mesec za minimalno plačo ali malo več. Tega nikoli ne boš razumel ker si sam vso življenje socialni parazit. Če bi pa kdaj hodil cel mesec delat za 700 € bi ti pa bilo že malo bolj razumljivo kako poniževalno je da je nekdo ki doma gleda v strop cel dan in štepa deco, finančno na istem ali na boljšem kot tisti ki hodi delat . Samo za primer, dva z minimalno plačo moreta plačati vrtec, v vsakem primeru več kot tisti na socialni, če tisti sploh kaj plača vrtca. Hkrati dobi tisti na socialni višji otroški dodatek kot tisti ki dela, smo že pri drugem hendikepu za tiste ki delajo . Pomoč z rdečega križa, enkratna socialna pomoč 2-krat letno, odpis dolgov...itd...itd..v ne mešaj vedno neke bogate ki kradejo, govorimo o legalno nakazanem denarju in o izkoričanju države s strani eni in istih marginalnih skupin ki sem jih naštel. Samo luzer je lahko več kot pol leta na socialni podpori. Z Bosne pa dnevno vozijo delavce sem, pa ne mi govoriti o bolnih luzerjih na socialni, obstaja invalidska komisija. Saj, žalostno je da invalidi ki si niso sami krivi za svoje stanje, dobijo manj denarja od države kot omenjene parazitske skupine in DF.

        7 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 13:47 gost

        Piki, ljudem, ki gledajo Janševo televizijo in ne poznajo zakonov, ne moreš ničesar dopovedati. Ne znajo misliti s svojo glavo in so preleni, da bi prebrali kak zakon. Dobro pa znajo širiti sovraštvo do ljudi, ki niso taki kot so sami. Vpliv cerkve in Janše.

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.12.2019 ob 13:43 gost

      Čondraš tebi ni pomoči. Toliko si nor in napumpan z Janševimi lažmi, da ti pamet več ne deluje. NE POZNAŠ NOBENEGA ZAKONA, NE VEŠ KAJ LAHKO KDO DOBI, PA NON STOP PONAVLJAŠ ENE IN ISTE JANŠEVE LAŽI. Primitivec desni, za razliko od tebe, ki na portalih širiš laži in sovraštvo do ciganov in ljudi z Balkana, sem delal 42 let v proizvodnji in prejemam zasluženo pokojnino. Vsi tisti, ki imajo nizko pokojnino in imajo pogoje za varstveni dodatek ( niso bogati ), ga lahko dobijo in bo njihov mesečni dohodek skupaj 577 evrov. Za otroški dodatek, plačilo vrtca in ostalo pa obstajajo lestvice po višini dohodka na člana družine tako, da ne bluzi in končno nehaj nabijati laži. NIHČE V SLOVENIJI NE DELA 176 UR ZA 700 EVROV. ZAKAJ??? Minimalna plača je 670 evrov ( po novem letu bo 700 ). K tej plači je potrebno prišteti dodatek za letni regres, ki je po zakonu najmanj minimalna plača, kar znese mesečno 56 evrov. Potrebno je prišteti tudi malico, ki znese najmanj 80 evrov mesečno. Potem so tu še dodatek za stalnost, za pogoje dela, ......... In najnižja plača je potem 806 evrov mesečno za 176 ur dela brez ostalih dodatkov. A ti imaš pretupo glavo ( tudi veliko drugih desno usmerjenih ), da bi to razumel. Vprašaj bolne ljudi, ki so kdaj bili na invalidski komisiji, kako je danes težko priti do invalidske upokojitve. Skoraj nemogoče, če nisi na pol mrtev. Takšnim ljudem ste vi favš tistih par evrov, ki jih dobijo. TI SI PARAZIT V SVOJI GLAVI in ne drugi ljudje. Prekleti bedak desni zarukani lažnivi. Nisi vreden, da sonce na tebe posije.

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 19:58 Yeap. gost

        Trenutno imam v roki plačilno listo ene gospe iz Elektromateriala Lendava,plača brez potnih 660,v kolikor te zanima ti lahko pošljem fotokopijo.Tolko o tvojem regresu pa dodatkih.Sanja se ti ne.

        1 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 20:35 gost

        Zgleda, da ti bom moral narisati, da boš ti razumel. Regres za letni dopust se izplačuje ponavadi od aprila do julija v višini najmanj minimalne plače. In ti v džabe potem gledaš plačilno listo za januar ali november. Malico ima pa ta delavka verjetno organizirano v podjetju, zato ne dobi nadomestila za malico. Tisti na socialni pomoči si pa mora malico sam kupiti, če hoče jesti. Boš končno razumel ali ti pa naj res vse narišem? PRAVICA DO REGRESA ZA LETNI DOPUST IN DO PREHRANE MED DELOVNIM ČASOM ALI NADOMESTILA ZA MALICO STA PA ZAPISANI V ZAKONU O DELOVNIH RAZMERJIH IN V KOLEKTIVNIH POGODBAH!!!!!!!!!!!!! Je pa vas precej takih, ki plačilne liste ne znate pogledati. Veliko delavcev ima razne odtegljaje ( posojila in podobno ), vi pa gledate samo neto izplačilo. Če so pa delavci v kakšnem podjetju takšni HLAPCI, da od delodajalca ne izterjajo zakonsko določenih obveznosti delodajalca, so si pa sami krivi. Tebi se ne sanja o ZAKONSKIH PRAVICAH DELAVCA.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 20:46 gost

        Yeap, še enkrat: na plačilni listi poglej ure dela - mora jih biti 176 ali 184!!!!! Lahko je bila ženska kaj na bolniški. Lahko ženski od plače odbijajo tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje in še kaj. PLAČILNO LISTO MORAŠ ZNATI BRATI IN RAZUMETI.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 20:47 čondraš gost

        Daj si v okvir bedarijo ki si jo nakracal, to ti je diploma za Butalca leta. Kje ti živiš ? V sodu punem alkohola ?

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.12.2019 ob 13:58 Godžiro gost

      Debeli ne laži kak si delo , tij si v Muri rokave peglo , pa malo si prečitaj zakone preden kaj blekneš , zahojenec debeli .

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 14:02 gost

        Ja, velja zate. PREBERI SI ZAKON KDO IN POD KAKIMI POGOJI LAHKO KDO DOBI SOCIALNO POMOČ IN KOLIKO EVROV.

        10 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 20:49 čondraš gost

        Debelemu še to ni jasno da mnogim firmam država doplačuje da sploh dosežejo minimalno plačo za delavca. Človek še ni delal pa ne ve kaj se dogaja v realnem Svetu.

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 21:15 gost

        Čondraš 20:49, to, kar si zapisal se dogaja in to delajo pokvarjeni delodajalci, ki izkoriščajo državo in delavca. Nima pa to nobenega pomena kdo plačuje za delavca, ker ta mora dobiti za normalno delo MINIMALNO PLAČO, REGRES ZA LETNI DOPUST IN OMOGOČENO MALICO ALI NADOMESTILO ZA MALICO, ČE TA V PODJETJU ALI NAČINU DELA NI MOGOČE. Ne seri z nekimi norijami, če ne poznaš zakonov.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.12.2019 ob 16:01 borut gost

      Še malo dečica ,pa de pa Janez Janša na vladi !!!! Te de dosta lepše , pa vekše podpore bodo pa prej bomo šli v penzijo ,no nej vsi bole tisti ka smo na sociali! Živel Janez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 16:19 gost

        Maš praf. Da se penzioneri nedo preveč mantrali s štetjem evrof bu jim penzijo zmanjšo za 15 posto in vzel dodatek za dopust, da si nede što zmislo, da bi šou na hrvaško morje. Pa da se deca nedo preveč s šolo mantrali bu jim frtal štipendije vzea. Da zaposleni nedo preveč po bautah lejtali bu jim plače zamrzno. OČEMO JANŠU ČASTNOG DOKTORA PRIŠTINE.

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.12.2019 ob 16:48 Strelec gost

      Ne condras pa ne debeli nimata prav glede tega kdo najvec dobi socialne pomoci zastonj se kregata. Dalec najvec socialne pomoci dobi Df in to vsaj trikrat vec kot cigani sipci pa bosanci skupaj. Df je absolutni prvak in najvecji socialni problem vseh casov v Sloveniji. Cestitam ti za to veliko lovoriko. Pa Janso pa svoje levicarje kusni na rit.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 18:01 gost

        ŽIVEL JANEZ JANŠA, KI JE SAM PREMAGAL STRAŠNO JNA. NAŠ VELIK OSVOBODITELJ IN PO BESEDAH DVAKRATNEGA AMERIŠKEGA DOKTORJA V USTAVNEM SODIŠČU N A J V E Č J I S L O V E N E C V S E H Č A S O V.

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 20:51 čondraš gost

        Jaz sem slišal da ga je JJ vrgel s stranke, ker je kradel fotokopirni papir iz njihovih pisarn. Zato pa tak bes na JJ s strani debelega.

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.12.2019 ob 21:20 gost

        Raje se pozanimaj zakaj so tvojega pastirja in idola čelavega Janezka vrgli iz partije in kakšne jokajoče prošnje je pisal, da bi ga zopet sprejeli v partijo.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.12.2019 ob 21:48 Strelec gost

      Debeli ti samo pusi svojemu Levicarju Jansi po vsaki dan 42 krat, ker to stevilko tak rad omenjas. Debelo prase hlapec levicarja Janse. Pfuj govno jedno vsak dan mu pusis 42 krat mrs pedercina ena nagravzna. Jebi se pusonja.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.12.2019 ob 22:06 gost

      Df se po Soboti hvali, da mu Janša največ špricne v čobe, čemeren je pa na njega zatau, ka si ne najde več časa za seksualne igrice z njin.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.01.2020 ob 14:02 Janči gost

      Od državnoga, davkoplačevalskega denarja živijo železnice, rudniki, ki so v zapiranju že 30 let, mariborsko letališče... Mrtvo hladno si izplačajo božičnice, stimulacije, nagrade... In vsem se to zdi normalno. Da pa bi medicinske sestre dobile božičnico, ne, to bi bil škandal. Lep primer dvojne morale in lažne solidarnosti.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.