https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vlada zagotovila nujna sredstva tudi za soboško bolnišnico

19.12.2019 ob 15:10  

Vlada je na današnji seji zagotovila sredstva za pokrivanje neporavnavnih obveznosti bolnišnic v Murski Soboti, Brežicah in na Ptuju ter s tem zagotovila nadaljnje nemoteno izvajanje zdravstvene dejavnosti in zdravstvene oskrbe prebivalcev na teh območjih.

Vsaki od omenjenih bolnišnic pripada nekaj več kot 320.000 evrov proračunskih sredstev. S temi sredstvi bodo v bolnišnicah po navedbah ministrstva za zdravje poplačali del neporavnanih zapadlih obveznosti do dobaviteljev in do uporabnikov enotnega kontnega načrta z zamudo plačil nad 60 ali 120 dni.

Ob tem je vlada sanacijskim upravam bolnišnic naložila, da pripravijo predlog trajnejše rešitve za zagotovitev vzdržnega poslovanja ob pripravi novelacije sanacijskega programa v letu 2020, so sporočili po seji vlade.

Kljub izvajanju sanacije namreč neporavnane zapadle obveznosti bolnišnic naraščajo. V murskosoboški trenutno znašajo okoli pet milijonov evrov, kar predstavlja skoraj devet odstotkov celotnih prihodkov bolnišnice v letu 2019. Bolnišnica je v težki likvidnostni situaciji, saj tekoča sredstva ne zadostujejo za pokrivanje vseh obveznosti, kar se kaže v zaustavitvah dobave zdravil, zdravstvenega materiala, živil in drugega materiala.

V Splošni bolnišnici Brežice znašajo neporavnane zapadle obveznosti okoli 1,4 milijona evrov, kar predstavlja skoraj osem odstotkov letošnjih prihodkov bolnišnice. Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj pa ima neporavnane zapadle obveznosti v višini 2,5 milijona evrov, kar predstavlja 8,5 odstotka prihodkov bolnišnice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.12.2019 ob 16:43 IZGUBA JE IZGUBA gost

      Vlada, je podarila denar soboški bolnici, pokrila izgubo nesposobnega vodstva in potem si še upate zapisati v članku navajam: "ter s tem zagotovila nadaljnje nemoteno izvajanje zdravstvene dejavnosti in zdravstvene oskrbe prebivalcev na teh območjih" To izpade tako kot da je to podarila prebivalcem Prekmurja, prekleta banda pokvarjena. Sedaj pa vas vprašam koliko smo mi Prekmurci prikrajšani za kvalitetne zdravstvene storitve proti ljubljančanom saj me nihče ne prepriča, da je soboška bolnica po kvaliteti enaka UKC Ljubljana. Tudi obnašanje v soboški bolnici je razen svetlih izjem daleč pod nivojem, da o storilnosti sploh ne govorim. Dejansko pa jim je tako vseeno saj na koncu država pokrije izgubo, in država smo vsi davkoplačevalci ŽALOSTNO.

      7 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.12.2019 ob 12:42 Čika.pajo gost

        Katero vodstvo bi pa naj bilo po tvejem sposobno. Mogoče vodstvo tistih ki se že leta in leta trudijo spodkopati sedanje vodstvo. Vse napore usmerjajo v rušitev, ne glede na posledice katere imajo take ali drugačne ne osnovane prijave. Na račun tega se izgublja ugled ustanove, regijo se prikrajšuje za strokovnjake. Ah pa kaj prepričevati prepričane v svoj prav. Tudi ko se bo sedanje vodstvo menjalo bo potrebno delati, se dokazovati, skrbeti za Pomursko regijo in verjemi ne bo vam lahko.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.12.2019 ob 18:23 venci gost

      Saj pa si izguba.. Ti si izguba. Koncno smo nekaj dobili tudi Prekmurci, Pomurci, od Boga pozabljeni, pa tudi to nej dobro.. !!! ?? Pa proti UKC je bolnica v Rakicani vrhunska! Sprobal sem obe in je tak. V Lj te niti nihce ne pozdravi, o dugon pa ne bi niti gucal. V Soboti so bili z menoj vsi prijazni.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.12.2019 ob 19:24 vincek venciju gost

      ka si ti venci malo kluknjene

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.12.2019 ob 20:19 Neko gost

      Zdaj do si lejko vodilne lidge žipa stimulacije nakažuvale, kak se cejlo leto dogaja, delafcon pa ne privouščijo nika. Sramota, naj rajše napijšejo kelko lidi je že z bolnice odišlo.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.12.2019 ob 23:11 pordi gost

      Se je prevec kadra. To vodatvo je pa res zaposlili prevec doktorov pa prevec medicinskih sester.!! ?? Mogoce bi pa mogli zaposliti kadrovnico, ka bo spet harala.. kak je ze.. Ja ob bolnikih so zdravstveni delavci pa osebje..

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.12.2019 ob 23:13 Norci gost

      Ej prekmurje nega ti pomoci!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.12.2019 ob 20:47 Lendavski nadvojvoda gost

      Srmačeki prestrašeni,eno pomnite,sakši doktor ma svuj cintur,tudi vij te meli tan parcelu.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.12.2019 ob 20:54 Doktor gost

      Zaradi slabe situacije v bolnišnici odhajajo mladi zdravniki.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.