https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi potekala Zrinijada

Lendava, 16.07.2024 ob 18:00  

Hrvaško kulturno društvo Pomurje je organiziralo prireditev Zrinijada v soboto, 13. julija, v Hrvaškem kulturnem centru Zrinski v Lendavi. 

 

Na kulturno-turistični prireditvi, ki so jo organizirali tretjič, so na prenovljenem dvorišču centra Zrinski predstavili kulturo, tradicijo in kulinariko Hrvaške. Obiskovalcem so ponudili tradicionalne jedi kot so trgance, pretepen fižol in zrinski perkelt ter lendavska vina in špricer.

Prireditev je otvoril prihod Nikole Zrinskega VII  Čakovečkega v spremstvu Zrinske garde Čakovec. Na spomenik Nikole Zrinskega VII so nato položili vence.

Program sta popestrila nastop Kulturno umetniško društvo Zasadbreg in predstava "Oproštaj" KD Štolcer Čakovec. 

Lahko so sodelovali pri iskanju skritega zaklada Zrinskih, prav tako so se lahko obiskovalci fotografirali z divjim prašičem. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji ...

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.07.2024 ob 3:46 SusanHelms gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everyone... Work for a few hrs a day and start getting paid in the range of 17,000-24,000 dollars a month...Everyone can get this opportunity... see detail here...... p­a­y­s­7­7­.C­o­m

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.