https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Hrvaška trgovska veriga se širi tudi v Prekmurje

16.07.2024 ob 13:15  

V Slovenijo se širi hrvaška trgovska veriga Studenac, ki je v lasti sklada družbe za upravljanje zasebnega kapitala Enterprise Investors. Podpisala je pogodbo o nakupu trgovske družbe Kea iz Šentjurja, ki ima v lasti 31 trgovin v Prekmurju (v Veliki Polani), Mariboru, Celju in na Primorskem, vendar posel čaka še na zeleno luč varuha konkurence.

Družba Studenac se v sporočilu za javnost opisuje kot najhitreje rastoča maloprodajna veriga na Hrvaškem po številu trgovin. Ustanovljena je bila leta 1991 v Omišu pri Splitu. Od leta 2018, ko so postali del Enterprise Investors, pa so potrojili število trgovin na Hrvaškem, trenutno pa upravljajo 1300 trgovin in zaposlujejo več kot 6000 ljudi.

Kea je družinsko podjetje z 250 zaposlenimi in 31 trgovinami, ki je lani ustvarilo skoraj 50 milijonov evrov prihodkov, njen trenutni lastnik pa je sicer v treh odstotkih Boštjan Kukovičič, 97 odstotkov osnovnega kapitala pa je v lasti podjetja samega.

Foto: Studenac market

"Širitev v Slovenijo je pomemben mejnik za naše podjetje," je izjavil generalni direktor Studenca, Michal Senczuk. Dodal je še, da želijo nadaljevati uspešno zgodbo Kea ter krepiti lokalne in regionalne vezi. Model Studenca temelji na manjših prodajalnah v lokalnih skupnostih, s sloganom "Majhno, a pomembno" (I sitno i bitno). Senczuk verjame, da je ta model trgovin primeren tudi za slovenske kupce, ki iščejo hiter in enostaven nakup blizu doma.

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.07.2024 ob 15:00 gost

      Pri nas u Puli i okolini je najskuplji trgovski center,

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.