https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Znan trgovec je odpoklical te sendviče

 

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja Mercator d.o.o. obveščena o izvajanju preventivnega odpoklica sendvičev Minute zaradi možne prisotnosti bakterije Listeria monocytogenes v eni od sestavin.


Ukrep se nanaša na sendviča Minute Mercator, piščančji, in sendvič s piščančjo salamo in svežimi kumarami Minute Mercator. Prvi izdelek ima težo 135 g, EAN 3838900909515, z rokom uporabe 17.07.2024 in 18.07.2024, drugi pa težo 240 g, EAN 3838900838006, z rokom uporabe 18.07.2024 in 21.07.2024.

Vir: Gov.si

Izdelka je proizvedlo podjetje Mercator IP d.o.o., Naklo, distribuiralo pa Mercator, d.o.o., Dunajska cesta 107, 1000 Ljubljana. Izvor izdelkov je Slovenija. Prisotnost bakterije Listeria monocytogenes predstavlja mikrobiološko tveganje, zato Mercator izvaja preventivni odpoklic.

Vir: Gov.si

Potrošnikom svetujejo, da teh živil ne zaužijejo, temveč jih zavržejo ali vrnejo na mesto nakupa.

Foto: Freepik

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.