https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Za kaj porabijo največ denarja ženske in za kaj moški?

14.9.2024  

Različne finančne navade med moškimi in ženskami pogosto odražajo njihove edinstvene prioritete in vrednote. Kljub temu, da se lahko te navade močno razlikujejo med posamezniki, raziskave kažejo, da obstajajo določeni splošni trendi, ki pomagajo razumeti, kako vsak spol upravlja svoje finance. Preverite, o katerih trendih govormo.


Ženske

1. Moda in osebna nega: Ženske pogosto vlagajo v oblačila, čevlje in modne dodatke. Nakupi oblek in dodatkov so pogosto povezani z željo po izražanju osebnega sloga ter s trendi in sezonskimi spremembami. Poleg tega so tudi storitve osebne nege, kot so frizerske storitve in kozmetični tretmaji, pogosta področja porabe.

2. Zdravje in dobro počutje: Ženske pogosto vlagajo v zdravje, vključno z obiskom zdravnikov, prehranskimi dopolnili ter različnimi oblikami vadbe. Zdravstvena in wellness industrija je pomemben del njihove porabe, kar lahko vključuje tudi masaže in obisk wellness centrov.

3. Gospodinjstvo: Ženske so pogosto odgovorne za upravljanje gospodinjstva, kar pomeni, da veliko denarja porabijo za domače potrebe, vključno s kuhinjskimi pripomočki, dekoracijo in izboljšavami doma.

4. Izobraževanje in osebni razvoj: Ženske pogosto vlagajo v izobraževanje, kar vključuje tečaje, delavnice in seminarje, ki jim pomagajo razvijati veščine in znanje v različnih področjih.

Moški: 

1. Tehnologija in elektronika: Moški pogosto vlagajo v najnovejše tehnologije, kot so pametni telefoni, računalniki, igralne konzole in druge elektronike. Zanimanje za tehnične novitete in pripomočke je pomemben dejavnik pri njihovi porabi.

2. Športne aktivnosti in prosti čas: Poraba v zvezi s športom in prostim časom, vključno s športno opremo, članskimi prispevki za športne klube in plačili za različne športne aktivnosti, je pogosto visoka pri moških.

3. Avtomobili: Nakupi in vzdrževanje avtomobilov predstavljajo pomemben del moške porabe. To vključuje stroške za nakup vozil, gorivo, popravila in izboljšave avtomobilov.

4. Potovanja in avanture: Moški pogosto vlagajo v potovanja, avanturistične aktivnosti in izkušnje, ki vključujejo raziskovanje novih krajev in udeležbo v različnih dogodivščinah.

Foto: Pixabay

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.09.2024 ob 7:35 gost

      Govori se o razkošju kak luksuz si lahko gdo privošči. To je samo 10 procentov ljudi. Več kot 50 procentov ljudi pa preračunava kaj bo dalo v skledo ali na krožnik. Ali se nebi raje o tem pogovarjali.

      37 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.09.2024 ob 7:39 gost

      Večinoma na kurbe in alkohol ostalo za brezvezne gluposti

      32 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.09.2024 ob 11:50 Beti gost

        Vsak naj gleda kaj sam dela in naj ne žganja fosarije to bi bilo veliko da bi se brigav vsak za sebe .Ali vsak naj pometa pred svojim pragom

        23 9 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.09.2024 ob 7:40 gost

      Dobro da narava ne izbira med revnimi in bogatimi. Tukaj so pa skoraj vsi enako deležni vročine mraza vode prtesov itd. Samo si bogatuni spet prej opomorejo kot reveži. Za ta pojav besnenje narave pa so krivi samo izključno bogati ljudje. Zato bi bog moral kaznovati samo tiste bogatuni keri se na wc vozijo z letalom z avtomobilom ker nebom vse svinjarije našteval kaj delajo z naravo.

      31 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.09.2024 ob 10:06 gost

      7:40,pa ti ne moreš biti bogataš ker si pol pismen,tebi je usojeno klošarstvo,nič ne veš in nimaš nič ponuditi trgu,razen teh neumnosti in nebuloz,ki jih dnevno trosiš.

      23 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.09.2024 ob 11:26 gost

      Ja , kurvarija in droge niso poceni.

      23 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.09.2024 ob 12:49 gost

      Če je to pri tebi še ne pomeni , da je pri drugih BUTEC ob 11:26

      21 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.09.2024 ob 12:51 gost

      10 06 tolpa SDS z vele vodijo je cela polpismena pa že 33 let vleče davkoplačevalski denar od glupega naroda kot imenujejo Slovence keri jih plačujejo.

      21 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.09.2024 ob 13:08 gost

      12:51 PA VEČJEGA TELETA NI NA TEJ ZEMELJSKI OBLI KOT SI TI !!!!

      21 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.09.2024 ob 14:40 gost

      Mislim da si ti bedak predmano. Kajti jaz mislim z svojo glavo jaz nisem nikomur podložnik, hlapec, predpražnik deklica na klic. Kot si ti svojemu vsemogočnemu diktatorju desnemu pizdek SDS vodiji.

      17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.09.2024 ob 9:32 gost

      Tele je lahko samo tisti ki je podleže in hlapec bolj debilno mi človek kot je sam debilen. In to si ti bolnik umski keri samo vidiš enega in edinega vele pizdeka vodijo SDS keri že 33 let sramoti Slovence v svetu. Za njih pa nič ni naredil pozitivnega. Ukradel njim je državo in vse po vrsti jebe že 33 let seveda ker smo Slovenci za njega glupi narod.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.09.2024 ob 9:56 gost

      Zdaj nam je pa prejkprokleto dobro da nas vodijo levaki !!!!!!!!!!!!!!! vse je super gospodarstvo , zdravstvo vse je super nej ! levojajarstvo nikjer po svetu ni naredilo NIČ DOBREGA !!! teoretiki posrani !!!!!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.