https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

TRENDI

Ideje in nasveti kaj početi na deževen dan

14.9.2024  

Deževen dan ni razlog, da bi se dolgčas pritihotapil v naš dom. Prav nasprotno – deževno vreme ponuja številne priložnosti za dejavnosti, ki nas sproščajo in za katere običajno nimamo časa. Za vas smo izbrskali nekaj idej, kako izkoristiti deževne dni.

1. Maraton gledanja filmov in serij

Deževen dan je kot nalašč za filmski maraton. Izberite nekaj filmov, ki so vam že dolgo na seznamu, ali pa se lotite gledanja priljubljene serije. Poskrbite za udobje s skodelico toplega kakava ali čaja in uživajte v urah zabave. Če vas zanima nekaj bolj poučnega, si lahko ogledate dokumentarec ali film, ki temelji na resničnih dogodkih.

2. Preizkušanje novih recepte

Kuhanje in peka sta odlična načina za preživljanje deževnega dne. Preizkusite nov recept, ki ste ga našli na spletu, ali spečete nekaj klasičnega, kot so piškoti ali torta. Kuhanje je lahko sproščujoče in terapevtsko, poleg tega pa boste na koncu uživali v okusnem obroku ali sladici.

3. Ustvarjanje

Deževni dnevi so odlična priložnost za ustvarjanje. Če imate doma barve, papir, škarje in druge umetniške pripomočke, jih izkoristite za risanje, slikanje ali izdelavo ročnih del. Lahko izdelate okraske za dom, unikatne voščilnice ali preizkusite nove tehnike, kot so origami, kvačkanje ali šivanje.

4. Družabne igre

Če deževen dan preživljate v družbi družine ali prijateljev, so družabne igre odličen način za zabavo. Izberite igro, ki jo imate radi, kot so Monopoli, Naseljenci otoka Catan, kartanje ali Activity, in se preizkusite v igrah, ki spodbujajo strateško razmišljanje, smeh in zabavno tekmovalnost.

5. Organiziranje doma

Če imate občutek, da vaš dom potrebuje malo organizacije, je deževen dan idealen za čiščenje in preurejanje. Pospravite omare, organizirajte kuhinjske pripomočke, uredite predale ali se lotite projekta, ki ste ga dolgo odlagali. Urejanje prostora vam lahko prinese občutek dosežka, obenem pa bo vaš dom bolj urejen in prijeten.

6. Čas za hobi

Deževni dnevi so popolni za hobi, za katerega sicer nimate časa. Ne glede na to, ali radi šivate, plešete, pišete ali fotografirate, si lahko vzamete nekaj ur, da se popolnoma posvetite dejavnosti, ki vas veseli. Tako boste sproščeni in kreativni, poleg tega pa boste svoj prosti čas preživeli na smiseln način.

7. Domači "wellness" dan

Deževen dan je lahko odličen izgovor za sproščanje in razvajanje. Pripravite si sproščujočo kopel, prižgite dišeče sveče in si privoščite masko za obraz ali masažo. Domači spa vam bo pomagal, da se umirite in poskrbite za svoje telo ter duha. To je tudi odlična priložnost, da si privoščite sprostitev, ki je včasih ne najdemo v hitrem tempu vsakdanjega življenja.

8. Branje knjig

Eden izmed najboljših načinov, kako preživeti deževen dan, je, da se poglobite v dobro knjigo. Izberite roman, ki vas bo popeljal v drug svet, ali pa preberite nekaj poučnega, kar vas bo navdihnilo in obogatilo vaše znanje. Branje je odličen način za sprostitev in obenem za širjenje obzorij.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.09.2024 ob 16:48 smrkci gost

      Drkati kurac in plašiti vrane.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.09.2024 ob 18:49 ...... gost

      smrkec, ti si pa od hudiča

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.09.2024 ob 20:34 123 gost

      Socialni bodo po kafičih posedali lepo na toplem

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.09.2024 ob 20:58 x gost

      Sam pa si prišel iz zabačene juge živet na naša slovenska pleča srbin 123 za druge pa pišeš. Daj ne opletaj z jezikom tam kjer te nič ne srbi

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.09.2024 ob 22:08 Srbin gost

        Glavno da me tvoja in druge Slovenke vabijo v posteljo. Dnevno imam vsaj 3 ponudbe in ne uspem vseh zadovoljiti. Tvoj mali alpski bingelj je premalo za tvojo (vašo) ženskico, moj balkanček pa jo dobro zapolni. Ne bodi žalostem, tako pač je. Svojo ženskico vprašaj, zakaj si tako zapolnjuje luknjico z nami Balkanci.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.09.2024 ob 5:51 Spremljaj informacije gost

      hdomov.sme.sk/c/23383693/povodne-pocasie-dazd-morava-dunaj-dnes-online-minuta-po-minute.html

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.