https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

Dopust v krošnjah dreves na Švedskem

23.2.2012  

Lulea je mestece na severu Švedske, kjer sta leta 2010 svoje sanje uresničila Britta in Kent Lindvall. Gozdarstvo je tukaj  primarna dejavnost, a zakonca sta hotela dokazati, da je možno uspeti še s čim drugim. Odkupila sta bližnji gozd in najele priznane skandinavske  arhitekte, ki bi naredili res nekaj unikatnega. Drevesni hotel je bil inspiriran s filmom Jonasa Selberaga »The Tree Lover«, ki govori pomembnosti dreves za človeštvo.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

Hišice so dvignjene 4-6 metrov nad tlemi in ponujajo pogled skozi gozd proti reki Lule. Vse Hišice so nadstandardno ekološko opremljene. A pozor! Ker Arhitektni niso hoteli, da so spodaj vidne cevi, manjkajo kopalnice. Problem s stranišči so rešili tako, da so vgradili sistem, ki zamrzne ali upepeli vsebino.

Za namene tuširanja so postavili kompleks s savnami  in tuši na tleh. Tudi hrano vam postrežejo v skupnih prostorih. Obisk je možen tudi v zimskih mesecih, saj so hišice talno ogrevane. Za povezanost z naravo in poglede skozi krošnje dreves boste za dva odšteli približni 400 evrov na noč.

Na fotografijah lahko občudujete zares fantastične ideje uresničene v krošnjah dreves.  V Prekmurju imamo kar nekaj lokacij, kjer bi lahko tako idejo tudi uresničili, a verjetno bi se zaustavilo pri neskončnem čakanju raznih dovoljenj.

Hiška: Neznani leteči predmet

 

Hiška: Modri stožec (na začetku je bila modra, pozneje so jo prepleskali-ime je ohranila)

 

Hiška:  Ptičje gnezdo

 

Hiška: Kabina

 

Hiška: Kocka iz ogledal

 

Pogled skozi okno

 

Notranjost: Ptičje gnezdo

 

Notranjost: Kabina

 

Skupni prostori : Savna, tuši ...

Fotografije:http://www.treehotel.se/

Več fotografij v spodnji galeriji ...


OGLEJTE SI TUDI OSTALE POPOTNIŠKE PRISPEVKE:

VSE POM-TURE NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.